Haberler

81 il 81 zirve projesinin 38. durağı Diyarbakır Makam Dağı oldu

Güncelleme:

81 il 81 zirve projesinin 38. durağı Diyarbakır Makam Dağı oldu Türkiye'nin 5 bin 137 metre ile en yüksek zirvesi olan Ağrı Dağında yüzde 11 oksijen miktarında 3 gün 2 gece kalarak dünya rekoru gerçekleştiren Türkiye'nin tek solo alpinisti olan Erdek Cennet, '81 il 81 zirve Solo Tırmanış...

81 il 81 zirve projesinin 38. durağı Diyarbakır Makam Dağı oldu

DİYARBAKIR - Türkiye'nin 5 bin 137 metre ile en yüksek zirvesi olan Ağrı Dağında yüzde 11 oksijen miktarında 3 gün 2 gece kalarak dünya rekoru gerçekleştiren Türkiye'nin tek solo alpinisti olan Erdek Cennet, '81 il 81 zirve Solo Tırmanış Anadolu Parsı Unvanı Projesi' kapsamında bin 526 rakımlı Diyarbakır Makam Dağı zirve tırmanışını gerçekleştirdi.

Erdek Cennet tarafından, '81 il 81 zirve Solo Tırmanış Anadolu Parsı Unvanı Projesinin 38'inci zirvesini Diyarbakır Makam Dağı'nda gerçekleştirdi. Ard arda 3 günde 3 farklı ilde 3 zirveye tırmanışının 2. noktası olan Makam Dağı olduğunu kaydeden Türkiye'nin tek solo alpinisti olan Erdek Cennet, Türkiye'de dağcılık unvanını alacak tek kişi olma yolunda devam ettiğini söyledi.

"Türkiye'nin yüksek irtifa dağlarına çıkan tek dağcıyım"

Erdek Cennet Türkiye'nin yüksek irtifa dağlarına çıkan tek dağcı olduğunu kaydetti. Cennet, "Ülkemizde dağcılık alanında herhangi bir unvan yok. Diyarbakır Makam Dağını bin 526 metre irtifadaki zirveyi başarıyla gerçekleştirdim. Makam Dağı'nın şu açıdan benim için özelliği var ard arda 3 günde 3 ilde 3 zirvenin 2. zirvesi dün Gaziantep'te Sof Dağı'na zirve tırmanışı yapmıştım. Bugün Diyarbakır Makam Dağı'na zirve tırmanışımı başarıyla gerçekleştirdim, yarın da Erzincan Esence Dağı'na solo olarak tırmanış gerçekleştireceğim. Daha önceden de 3 günde 3 ilde 3 zirve, 4 günde 4 il 4 zirve ve en son olarak ard arda 5 günde 5 ilde 5 zirveyi gerçekleştirmiştim. Diyarbakır 38. ilim, Makam Dağı 38. zirvem. Bir aksilik olmazsa yıl sonunda 81 ili bitirmeyi düşünüyorum. Makam Dağı kayalık bir dağ yolu, bir kısmını kayalıklara tırmanarak gerçekleştirdim. Normal bir yürüyüş yapıldığı zaman sadece ayaklar çalışır ama kayalıklardan tırmanış yapıldığı zaman tüm uzuvlar çalıştığı için vücut rahatlıyor. Çok keyif alarak tırmanışı gerçekleştirdim. Kayalık yapısı, Ergani ilçemize hakim manzarası, doğa güzellikleri muhteşem bir dağ. Ülkemizde dağcılık sporuyla ilgilenen arkadaşlara Makam Dağını görmelerini tavsiye ediyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Toros Dağları Diyarbakır Türkiye Ağrı Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title