Haberler

"Güvencesiz ve Kuralsız Çalışmaya Hayır" Mitingi

Koncuk, "yetkililerin görevi, siyasetçileri tatmin etmek değil; yaptıkları işe hiçbir şaibe karıştırmadan, kimsenin güvenini sarsmadan ifa etmektir" dedi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, YGS'deki "şifre" iddialarına ilişkin, "yetkililerin görevi, siyasetçileri tatmin etmek değil; yaptıkları işe hiçbir şaibe karıştırmadan, kimsenin güvenini sarsmadan ifa etmektir" dedi. Türkiye Kamu-Sen üyeleri, "Güvencesiz ve Kuralsız Çalışmaya Hayır" mitingi için Konfederasyon Genel Merkezi'nde toplandı. Grup, kortejler halinde Mithatpaşa Caddesi'nden Abdi İpekçi Parkı'na yürüdü. "Sözleşmeli köle olmayacağız",

"Beceriksiz siyaset LGS'de rezalet", "Türkiye Sevdamız, ekmek için kavgamız" şeklinde sloganlar atan grup, "Atama bekleyen öğretmenleri unutunuz mu?", "İş güvencemize dokunma", "Yeni Oyunun adı; Güvencesiz çalıştırma" yazılı dövizler taşıyarak miting alanına geldi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kaldırılacağı iddia edilen "Andımız" Dilara Atmaca adlı öğrenci tarafından okunurken, mitinge katılanlar da hep birlikte tekrar ettiler. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, burada yaptığı konuşmada, kamu çalışanlarının 4/A, 4/B, 4/C, sözleşmeli ve geçici işçi gibi sınıflandırmaya maruz bırakıldığını belirterek, bu uygulamanın da çalışanlar arasında haksızlığa neden olduğunu savundu. Kamu çalışanlarının yaşadığı sıkıntıların her geçen gün katlanarak arttığını belirten Koncuk, kamu hizmeti sunan çalışanların sorunlarının "vahim" bir hal aldığını ileri sürdü. Kamu çalışanlarının büyük bir dışlanmışlık ve ihmalle karşı karşıya kaldığını ifade eden Koncuk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çalışanın, zorlu rekabet şartları ve işsizlik karşısında, sendikasız, dayanaksız, güvencesiz ve güçsüz bırakıldığı; düşük ücretli, düşük maliyetli bir istihdam piyasası yaratılmak temel hedeftir. Kamu çalışanlarının iş güvencesinin elinden alınmaya çabalandığı bir dönemi yaşıyoruz. İktidar, kamu çalışanlarını ahtapot gibi sarmış, onların haklarını gasp etmek için harekete geçmiştir. Kamudaki taşeron şirketlerde çalışan eleman sayısı, 20 binden 300 bine yükselmiş, kayıt dışı istihdam hızla artmaktadır." İsmail Koncuk, ataması yapılamayan 350 bin öğretmenin bulunduğunu belirterek, bunların atamalarının bir an önce yapılmasını istedi.

-KPSS'DEKİ KOPYA İDDİALARI

Resmi verilere göre her 4 gençten birisinin iş aradığını ifade eden İsmail Koncuk, gençlerin kamuda işe girebilmek için kıyasıya bir mücadele içine girdiğini söyledi. Koncuk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Her yıl milyonlarca insanımız KPSS'de ter döküyor. Ama burada bile haksızlık, adam kayırma ve bilgi hırsızlığı almış başını gidiyor. Milyonlarca gencimizin umutları, emekleri, beklentileri hiçe sayılarak, KPSS'de kopya çekiliyor ve yandaşların yüksek puan alması sağlanıyor. İktidar ise bu duruma seyirci kalıyor ve suçluları tespit ederek cezalandırmak yerine, kopya çektiği tespit edilenler kamuya yerleştirilerek adeta ödüllendiriliyor. YGS'de yaşanan şifreleme olayları, kopyalar çocuklarımızın hayatını karartıyor. Hiçbir araştırma yapılmadan siyasetçiler, sınavlarda usulsüzlük olmadığını, ÖSYM başkanının açıklamasından tatmin olduklarını söylediler. Biz ve öğrenciler bu açıklamadan tatmin olmadık. Yetkililerin görevi, siyasetçileri tatmin etmek değil; yaptıkları işe hiçbir şaibe karıştırmadan, kimsenin güvenini sarsmadan ifa etmektir. "

Türkiye Kamu-Sen'e çeşitli saldırıların olduğunu öne süren Koncuk, "tüm bunlara rağmen 15 Mayıs'a kadar 500 bin üyeye ulaşarak yetkiyi alacağız" ifadelerini kullandı. Türkiye Kamu-Sen'in eski genel başkanı ve 12 Haziran seçimlerinde MHP'den milletvekili adayı olan Bircan Akyıldız'ın katıldığı miting olaysız son erdi.

- ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title