Haberler

Güneydoğu Anadolu Belediyeler Birliği 2008 Yılı 1. Dönem Toplantısı Yapıldı

Güneydoğu Anadolu Belediyeler Birliği Başkanı Osman Baydemir, Demokrasi Kültürünün Gelişiminde Yerel Yönetimlerin Büyük Rol Oynadığını Söyledi. Baydemir, 'Gabb'ı Türkiye'nin En Prestijli ve Saygın Birliği Haline Getirdik' Dedi.

Güneydoğu Anadolu Belediyeler Birliği Başkanı Osman Baydemir, demokrasi kültürünün gelişiminde yerel yönetimlerin büyük rol oynadığını söyledi. Baydemir, ''GABB'ı Türkiye'nin en prestijli ve saygın birliği haline getirdik'' dedi.

Güneydoğu Anadolu Belediyeler Birliği'nin (GABB) 2008 yılı 1. Dönem Olağan Birlik Meclis toplantısı, üye Belediye Başkanlarının katılımıyla Diyarbakır Ortadoğu Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapıldı. Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı'nın Divan Başkanlığında yapılan toplantıda birliğin 4 yıllık faaliyetleri sinevizyon ekranından verildi. Birlik Başkanı olarak son kuruldaki son konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir, Birliğin çalışmalarını ve hedeflerini anlattı. GABB sayesinde 2 bine yakın personeli eğitimden geçirdiklerini kaydeden Başkan Baydemir, 2007 yılının Birlik kaynaklarının artırılması ve verimli kullanılması, belediyelere dayanışma eli uzatılması bakımından gurur verici, başarılı bir yıl olduğunu belirtti.

Belediyelerin, belediye yöneticilerinin ve çalışanlarının kapasitesini geliştirmeye yönelik eğitim çalışmaları, bölge belediyelerinin küçük ölçekli problem alanlarının çözümü için yürütülen kampanyalar, bölgedeki tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkmaya yönelik girişimlere ön ayak olmanın yürütülen faaliyetler arasında bulunduğunu kaydeden Baydemir, özetle şöyle dedi:

"Birliğin adını, logosunu, tüzüğünü, hizmet binasını, teknik donanımını, yönetimini yeni misyon ve vizyona uyarladık. 30 olan üye belediye sayısını 80'e çıkardık. Belediyemize ait konferans salonunu, misafirhaneyi ve sergi salonlarını tam kapasite ile birliğe tahsis ettik. Yani tam bir güç verdik. Bölge illerinde yaşanan sel felaketinin ardından Doğal Afetler Programı'nı hayata geçirdik. Belediyelerimizden gelen yoğun talepler sonucunda birçok projeyi hayata geçirdik. Faaliyetlerimizin esası üye belediyelerimizin kurumsal kapasitelerinin, bilgi, beceri ve yeteneklerinin artırılmasına yönelik oldu. Örneğin belediye başkanı, meclis üyesi veya teknik elemanlarıyla ilgili 24 eğitim semineri düzenledik. 2 bine yakın personeli eğitimden geçirdik. A'dan Z'ye kadar 14 ayrı araştırmayla durum tespitleri yaptık. Tam 17 sempozyum, konferans ve panel düzenledik. Tarih ve doğaya sahip çıkmak amacıyla Hasankeyf'i Yaşatma Girişimi'ni kurduk. Bugün '1. Ortadoğu Belediye Araç Gereç ve Hizmetleri Fuarı' ve yine 'Belediyecilikte E-Yönetişim ve Alternatif Hizmet Sunma Yöntemleri' konusunda uluslararası bir sempozyum düzenleyerek, GABB'ı Türkiye'nin en prestijli, saygın Birliği haline getirdik. GABB artık deneyim aktarabilecek kapasiteye kavuştu." (AYŞ-AYŞ-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title