Haberler

Zeytin Dalı Harekatı

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Mefail Ateş, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nın uluslararası hukuka uygun olduğunu bildirdi.

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Mefail Ateş, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nın uluslararası hukuka uygun olduğunu bildirdi.

Ateş, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin, sınır güvenliğini sağlamak, hem kendisi hem de bölge ülkeleri için tehdit oluşturan terör koridorunu ortadan kaldırmak için adım attığını ve sınır ötesi harekatı başlatıldığını anımsattı.

Oda olarak ulusal güvenliği korumak amacıyla devletin aldığı kararı, desteklediklerini vurgulayan Ateş, şunları kaydetti:

"Zeytin Dalı Harekatı, evrensel hukuk ve BMGK terörle mücadele kararları ile BM sözleşmesinde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde başlatılmıştır, dolayısıyla bu harekat, meşrudur ve uluslararası hukuka uygundur. Masum insanları katleden ve ülkemizin güvenliğine de açık tehdit oluşturan terör gruplarına sessiz kalmamız beklenemezdi. Harekat kapsamında devam eden operasyonlarıyla Türkiye'nin, terör örgütlerine ve destekçilerine gereken cevabı en güçlü şekilde vereceğine inanıyoruz. Tüm uluslararası camiayı da, teröre karşı ortak duruş sergileme ve evrensel insan haklarını bu bölgede hakim kılma yönünde niyetlerini açık bir şekilde göstererek, ülkemize destek vermeye davet ediyoruz. İş dünyası olarak dualarımızla ve bütün gönlümüzle devletimizin ve kahraman askerlerimizin yanındayız. Terör örgütünün dün akşam Kilis'e yönelik yaptığı roketli saldırısında cami ve eve isabet alması sonucunda 2 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı. Bu vesileyle şehitlerimize Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Bilecik Türkiye TSK Politika Güncel Haberler

title