Haberler

Ysk Cumhurbaşkanı Seçiminde Yurt Dışındaki Harcamalar İçin Uygulanacak Usul ve Esasları Belirledi

Yüksek Seçim Kurulu, Cumhurbaşkanlığı seçiminde yurt dışında yaşayan vatandaşların bulundukları ülkelerde oy kullanmaları amacıyla ihtiyaç duyulan mal ve hizmet alımları ile seçimlerle ilgili yurt dışındaki diğer harcamalarda uygulanacak usul ve esasları belirledi.

Yüksek Seçim Kurulu, Cumhurbaşkanlığı seçiminde yurt dışında yaşayan vatandaşların bulundukları ülkelerde oy kullanmaları amacıyla ihtiyaç duyulan mal ve hizmet alımları ile seçimlerle ilgili yurt dışındaki diğer harcamalarda uygulanacak usul ve esasları belirledi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin Genelgesi Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Genelge ile 2014 yılında yapılacak Cumhurbaşkanı seçiminde yurt dışında yaşayan vatandaşların da bulundukları ülkelerde oy kullanmaları amacıyla, seçim iş ve işlemleri için ihtiyaç duyulan mal ve hizmet alımlarına yönelik harcamaların usul ve esaslarına ilişkin düzenlemeler yapıldı. Buna göre, ilk oylaması 10 Ağustos 2014 Pazar günü, seçimin ikinci oylamaya kalması durumunda ikinci oylamasının 24 Ağustos 2014 Pazar günü, yurt dışında yaşayan vatandaşların bulundukları ülkede oy kullanma tarihleri ise, ilk oylaması 31 Temmuz - 3 Ağustos 2014, seçimin ikinci oylamaya kalması durumunda, ikinci oylaması 17 - 20 Ağustos 2014 tarihleri arasında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin düzen içinde ve dürüstlükle yönetilip, sonuçlandırılması ve uygulamada birliğin sağlanması amacıyla usul ve esaslar belirlendi.

Seçim iş ve işlemlerine yönelik tüm harcamalar, yurt içinde kesin ödeme, yurt dışında ön ödeme suretiyle karşılanacak. Genelgeye göre, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanunu'nun 31. maddesi kapsamında merkezde yapılacak harcamalar için Yüksek Seçim Kurulu İdari ve Mali İşler Daire Başkanı, yurt dışında yapılacak harcamalar için ödenek gönderme belgesiyle kendisine harcama yetkisi verilen Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu Başkanı harcama yetkilisi olacak.

-TÜM GİDERLER YSK'YA TAHSİS EDİLEN TERTİBİNDEN KARŞILANACAK-

Cumhurbaşkanı seçiminde, yurt dışında yaşayan vatandaşların bulundukları ülkelerde oy kullanmaları amacıyla yapılması öngörülen kargo, kiralama, hizmet alımı, sigorta ve haberleşme gibi tüm giderler Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığına tahsis edilen tertibinden karşılanacak. Yurt dışı seçim iş ve işlemleri için yapılacak harcamalar, herhangi bir sınırlamaya bağlı olmaksızın 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 22. maddesinin (i) bendi uyarınca doğrudan temin yoluyla karşılanacak. Mal ve hizmet alımlarında, ilân yapılmaksızın ve teminat alınmaksızın ihale komisyonu kurma ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 10. maddesinde sayılan yeterlik kurallarını arama zorunluluğu bulunmaksızın, kendisine ihale yetkisi verilen harcama yetkilisi mutemedi tarafından piyasada fiyat araştırması yapılarak ihtiyaçlar temin edilecek. Harcamalar, harcama yetkilisi tarafından mutemedine talimat verilerek gerçekleştirilecek. Harcama talimatlarında hizmet gerekçesi, yapılacak işin konusu ve tutarı, süresi, kullanılabilir ödeneği, gerçekleştirme usulü ile gerçekleştirmeyle görevli olanlara ilişkin bilgiler yer alacak.

-İMZA YETKİSİ DEVREDİLEBİLECEK-

Harcama yetkilisi tarafından harcama yetkilisi mutemedine, harcamaların yurt dışında yapılacağı dikkate alınarak kaynakların verimli, etkili ve ekonomik olarak kullanılmasının sağlanması yanında, seçim iş ve işlemlerinde bir aksama ve gecikmeye mahal verilmemesi için seçim iş ve işlemlerine ilişkin harcamalarla ilgili olarak ihale yapma (doğrudan temin usulüyle) ve sözleşme düzenleyip imzalama yetkisi devredilebilecek. Her bir dış temsilcilik tarafından, seçim için özel olarak açılacak ve Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına bildirilecek banka hesaplarına harcama yetkilisi mutemedi adına ön ödeme gönderilecek. Ön ödemeler yalnızca yurt dışındaki seçim iş ve işlemleri için kullanılacak. Seçim iş ve işlemlerinin yürütülmesi için yurt dışı harcama yetkilisi mutemedine gönderilen ön ödemeler "Ön Ödeme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik" hükümlerine göre gerçekleştirilecek. Harcama yetkilisi mutemedi tarafından, seçim iş ve işlemlerine ait harcamalar gerçekleştirildikten sonra ön ödeme mahsup süreleri içinde, harcamalara ilişkin tüm belgeler ve çevirileri, Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına mahsup edilmek üzere gönderilecek.

Artan tutarlar, Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı ile mutabakat sağlandıktan sonra, dış temsilcilikler tarafından konsolosluk hasılat hesabı kayıtlarına alınarak, hasılat cetveli içeriğinde Dışişleri Bakanlığı Merkez Saymanlık Müdürlüğüne bildirilecek. Kayıtlara alınan tutarlar Dışişleri Bakanlığı Merkez Saymanlık Müdürlüğü tarafından Merkezi Yönetim Muhasebe Yönetmeliği'nde belirlenen usullere göre kaydı olarak Adalet Bakanlığı Merkez Saymanlık Müdürlüğüne bildirilerek ön ödemelere ilişkin kayıtlar kapatılacak.

-HARCAMALAR SÖZLEŞMEYE BAĞLANACAK-

Harcama yetkilisi mutemedi tarafından, seçim iş ve işlemleri için belirtilen ve harcama yetkilisi tarafından verilecek harcama talimatında sözleşmeye bağlanmasına gerek görülen harcamalar, sözleşmeye bağlanmadan yapılamayacak. Yurt dışında hazırlanan sözleşmelerde bulunması gereken hususlar ile ödeme şartları, sözleşmenin yapıldığı ülke mevzuatına göre yürütülecek. Diplomatik muafiyetler çerçevesinde vergi iadesi alınması halinde söz konusu tutarlar, dış temsilcilikler tarafından konsolosluk hasılat hesabı kayıtlarına alınarak, hasılat cetveli içeriğinde Dışişleri Bakanlığı Merkez Saymanlık Müdürlüğüne bildirilecek.

Kaynak: ANKA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Yüksek Seçim Kurulu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title