Haberler

Uşak'ta İhtiyaç Sahibi Öğrencilere Mobilya Desteği

Güncelleme:

Uşak'ta, evlerinde çalışma odası bulunmayan 145 ihtiyaç sahibi öğrenci için meslek lisesi öğrencileri, masa, kütüphane, yatak gibi eşyalar üretiyor. Valilik tarafından başlatılan 'İmkan Bizden, Başarı Sizden' projesi kapsamında evlerinde ders çalışmak için uygun ortamları olmayan dar gelirli öğrenciler tespit edildi.

Uşak'ta, evlerinde çalışma odası bulunmayan 145 ihtiyaç sahibi öğrenci için meslek lisesi öğrencileri, masa, kütüphane, yatak gibi eşyalar üretiyor.

Valilik tarafından başlatılan "İmkan Bizden, Başarı Sizden" projesi kapsamında evlerinde ders çalışmak için uygun ortamları olmayan dar gelirli öğrenciler tespit edildi.

Aileleri Uşak Sosyal ve Dayanışma Vakfından destek alan öğrencilerin evlerinde çalışma odası oluşturmak üzere mobilya temin edilmesi kararlaştırıldı.

TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı öğrencilerinin atölye çalışmasıyla yatak, baza, komodin, çalışma masası, bilgisayar masası, sandalye, dolap ve kütüphane üretimine başlandı.

Okulu ziyaret ederek mobilyaları inceleyen Vali Turan Ergün, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl İl Milli Eğitim Müdürlüğünde yaptıkları toplantıda bütün öğretmenlerin her dönem en az bir öğrencisinin evine konuk olmasını istediklerini söyledi.

Öğretmenlerin bazı öğrencilerin evlerdeki imkansızlıklar nedeniyle çalışma ortamına sahip olmadıklarını söylemeleri sonrası harekete geçtiklerini aktaran Ergün, şöyle konuştu:

"İlk etapta 350'ye yakın öğrenci belirledik. Daha sonra Uşak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından yardım almaya hak kazanmış olan ailelerden 145 öğrenciyi tespit ettik. Bu öğrencilere, içerisinde yatak, baza, komodin, çalışma masası, bilgisayar masası, sandalye, dolap, halı ve kütüphaneden oluşan bir oda hazırlamaya karar verdik. Meslek lisemiz bu konuda mahir. İnşallah 45-50 gün içinde de bitirecekler. Öğrencilerimize bunu teslim edeceğiz."

Çalışmanın öğrencilere moral vereceğini, motivasyonu artıracağını aktaran Ergün, hayırseverlerin de Uşak Sosyal ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla projeye katılabileceğine işaret etti.

Mobilyaların hazırlanmasında çalışan öğrencilerden Burak Efe Gündüz, projenin bir parçası olmaktan gurur duyduğunu belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Meslek Lisesi Uşak Eğitim Güncel Haberler

Salda Gölü tehlike altında mı? Valilik tepki çeken fotoğrafı böyle savundu

Salda Gölü tehlike altında mı? Valilik tepki çeken fotoğrafı böyle savundu

İzmir'de infial yaratan görüntü! Yanındaki bankta oturan kadına bakarak kendini tatmin etti

İzmir'de infial yaratan görüntü! Yanındaki bankta oturan kadına bakarak kendini tatmin etti

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan 'Kaçak hacılar Suudi Arabistan'a ihbar edildi' iddiasına yalanlama

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan "Kaçak hacılar Suudi Arabistan'a ihbar edildi' iddiasına yalanlama

Bakmadan Geçme

Döviz büroları bayramda açık mı? Döviz büroları kurban bayramında kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramında yollar ücretsiz mi? Osmangazi Köprüsü, Çanakkale Köprüsü, Avrasya Tüneli, Kuzey Marmara bedava mı? Türkiye - Gürcistan maçı hangi kanalda, saat kaçta? Türkiye - Gürcistan maçı nereden izlenir? Yalan dizisi hangi gün? Yalan dizisi hangi kanalda, saat kaçta başlayacak? Sansar Salvo tutuklandı mı? Ünlü rapçi Sansar Salvo neden cezaevine girdi, sebebi ne? Sansar Salvo neden hapse girdi? Bayram hangi gün bitiyor? Kurban Bayramı kaç gün sürecek, ayın kaçında, hangi tarihte bitecek? 22 Haziran hangi burç? 22 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Haziran tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Haziran dün gece deprem mi oldu? ECZANELER BAYRAMDA AÇIK MI 2024? 17-18-19 Haziran Bayramda eczaneler kapalı mı olacak, kaç gün açık olacak? BAYRAMDA OTOBÜSLER ÜCRETSİZ Mİ? Kurban Bayramı boyunca toplu taşıma bedava mı? Metro, metrobüs, otobüs, tramvay ücretsiz mi? Bursaspor'un yeni teknik direktörü kim oldu? Pablo Martin Batalla kimdir, kaç yaşında? TRT 1 canlı maç izle! TÜRKİYE- GÜRCİSTAN CANLI izle! TRT HD kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Türkiye- Gürcistan maçı ne zaman? Türkiye- Gürcistan maçı saat kaçta, hangi kanalda? Arda Güler Milli Takım'da oynayacak mı? Montella Arda Güler'i ilk 11'de oynatacak mı?
Zabıtalarla tartışıp kendini asan adam: Sadece mumbar toplamak istemiştik

Zabıtalarla tartışıp kendini asan adam: Sadece mumbar toplamak istemiştik

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title