Haberler

Türkiye 15 Temmuz'u Unutmadı! İşte İl İl Meydanlar

Güncelleme:

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde yurdun dört bir yanında vatandaşlar demokrasi nöbeti için meydanlara akın etti.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında tarihi mücadeleyi ve şehitleri anmak için bütün Türkiye ayakta.

İZMİR'DE BAYRAĞINI ELİNE ALAN YÜRÜYÜŞE DESTEK VERDİ

İzmir Milli İradeye Saygı Platformu öncülüğünde bir araya gelen vatandaşlar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'ndan Konak Meydanı'na kadar "Milli İradeye Saygı Yürüyüşü" gerçekleştirdi. Birçok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği yürüyüş için Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla yürüyüşe katıldı. Yoldan geçen araçlar da korna çalarak yürüyüşe katılanlara destek verdi.

ŞIRNAKLILAR TEKBİRLERLE MEYDANLARI İNLETTİ

Şırnak'ta düzenlenen "Milli Birlik Yürüyüşü" Uludere Caddesi'nden Karayolları Kavşağı'na kadar sürdü. Yürüyüşte, sık sık tekbir getiren vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) aleyhine slogan attı. Yürüyüşe, bazı vatandaşlar evlerinin balkonlarından Türk bayraklarını sallayarak destek verdi.
Yürüyüşe, Vali Mehmet Aktaş, Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

BATMAN'DA 100 METRELİK TÜRK BAYRAĞI AÇILDI

Batman'daki "Milli Birlik Yürüyüşü" ise Turgut Özal Bulvarı'ndan Demokrasi Meydanı'na kadar sürdü. Çok sayıda vatandaşın katıldığı yürüyüşte, 100 metrelik Türk bayrağı açıldı.

DİYARBAKIR BÖYLE YÜRÜYÜŞ GÖRMEDİ

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde Diyarbakır'da yer gök kırmızı beyaza büründü. On binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte kahrolsun PKK, şehitler ölmez vatan bölünmez sloganları atıldı. Yürüyüşte 250 metrelik Türk bayrağı taşındı.
Kayapınar ilçesinde bulunan Medya Kavşağı'nda toplanan kalabalığın önünde Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla yer aldı.

VAN, TEKBİRLERLE ŞEHİTLERİ ANDI

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi organizesin düzenlenen etkinlik ve yürüyüşte binlerce kişi bir araya geldi. Kazım Karabekir Caddesinden Beşyol Meydanı'na başlayan yürüyüşe Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, İl Emneyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, ilçe kaymakamları, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, siyasi parti il ve ilçe yöneticileri ile binlerce kişi katıldı. Ellerinde Türk bayraklarıyla Beşyol Meydanı'na kadar yürüyen kalabalık sık sık tekbir getirerek, sloganlar attı. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı okuyan kalabalık daha sonra 15 Temmuz'da şehit olanlar için dua etti.

ŞANLIURFALILAR MEHTER EŞLİĞİNDE YÜRÜDÜ

Mehteran takımı eşliğinde Abide Kavşağı'ndan Topçu Meydana kadar gerçekleştirilen yürüyüşe; Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Kemal Timuroğlu, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Haliliye Belediyesi Mehter Takımı'nın eşlik ettiği yürüyüşte dev Türk bayrakları açıldı.

TEKİRDAĞ'DA BİNLERCE KİŞİ ŞEHİTLER İÇİN BULUŞTU

Tekirdağ'da binlerce vatandaş, Türk bayraklarıyla kentin merkez ilçesi Süleymanpaşa'da bulunan Hükümet Caddesinde yürüdü. Yürüyüşte taşınan dev Türk bayrakları eşliğinde çeşitli sloganlar atıldı. Vatandaşlarla birlikte yürüyüşe katılan mehteran takımı Tekirdağ sokaklarını inletti.

ELAZIĞ MEHTERAN TAKIMI İLE DÜŞMANA KORKU SALDI

Elazığ'daki, 'Demokrasi ve Milli Birlik' yürüyüşü, Ahmet Aytar Meydanı'nda başlayıp 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda sona erdi. 7'den 70'e yürüyüşe katılan vatandaşlar, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları eşliğinde Türk bayrakları ile yürüdü. Yürüyüşe Elazığ Belediyesi Mehteran Takımı da eşlik etti. Protokolden Vali Çetin Oktay Kaldırım, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, 8. Kolordu Komutanı Yılmaz Uyar ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

SİİRT'TE ŞEHİTLERİN İSİMLERİ TEK TEK SAYILDI

Siirt'te Memur-Sen üyeleri, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla 249 şehidin isimlerinin ve fotoğrafının bulunduğu önlüklerle şehitleri andı.

ESKİŞEHİR, "ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ" SESLERİYLE İNLEDİ

Eskişehir'de '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' Anma etkinliği Vilayet Meydanı'nda düzenlendi. Valilik tarafında gerekleştirilen etkinliğe binlerce kişi Türk bayrakları ile katıldı. Sinevizyon gösteriminin yapıldığı etkinlikte sık sık 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atıldı.

BURSALILAR BAYRAKLARLA YÜRÜDÜ, BİNLERCE KİŞİ AYAKTA

Bursalılar 15 Temmuz'da meydanlara akın etti. Demokrasi yürüyüşü saat 18.30'da Heykel'den başladı ve Şehreküstü Demokrasi Meydanı'nda nöbetle devam edecek.

ADAPAZARI "DARBEYE KARŞI OMUZ OMUZA" SLOGANLARIYLA YÜRÜDÜ

Adapazarı'nda 15 Temmuz yıl dönümü etkinlikleri kapsamında yürüyüş için Atatürk Stadyumu önünde toplanıldı. Ellerinde Türk bayrakları olan vatandaşlar buradan yürümeye başladı. Yaklaşık 10 bin kişi 'Darbeye karşı omuz omuza' sloganları atıp tekbirler getirerek Çark Caddesi'ne girdi. 'Vatan haini FETÖ' ve 'Kahpe FETÖ' yazılı pankartlar taşıyan binlerce kişi caddeyi taşıdıkları bayraklarla kırmızı beyaza bürüdü. Etkinliğe katılanlar 15 Temmuz'da şehit olanların isimleri okunduğunda hep bir ağızdan 'burada' diye bağırdı.

KİLİSLİLER METRELERCE UZUNLUKTAKİ BAYRAKLA YÜRÜDÜ

Kilis'te vatandaşlar, metrelerce uzunluktaki Türk bayrağı eşliğinde yürüdü. Kilis Valiliği organizesinde gerçekleştirilen 'Milli Birlik' yürüyüşüne Vali Mehmet Tekinarslan, Ak Parti Kilis Milletvekili Reşit Polat, Belediye Başkanı Hasan Kara, daire amir ve müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüşe katılanlar yüzlerce kişi, metrelerce uzunluktaki Türk bayrağı eşliğinde yürüdü. Eski valilik önünde başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu.

KAHRAMANMARAŞ'TAKİ TARİHİ GECEYE GELİN-DAMAT DAMGA VURDU

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde düğünleri 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümüne denk gelen gelin ve damadın salona gitmeden önce demokrasi meydanına gelmesi, renkli görüntüler oluşturdu. Bu akşam dünya evine girmeye hazırlanan Hülya ve Halil Günal çifti, düğün salonundaki misafirlerini bırakıp, demokrasi meydanına gelerek, vatandaşlarla bir süre nöbet tuttu.

ANTALYA'DA 15 TEMMUZ ANITI AÇILDI

Antalya Kepez Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Şehit Ömer Halisdemir Caddesi, 15 Temmuz Şehitleri Caddesi ve 15 Temmuz Demokrasi Anıtı'nın açılışı gerçekleştirdi. Tank anıtına vatandaşların ilgisi de yoğun oldu.

KONYA'DAKİ TÖRENLERE DAVUTOĞLU DA KATILDI

15 Temmuz darbe girişimin yıl dönümü nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi Konya'da da etkinlik düzenledi. Ak Parti Gençlik Kolları ve diğer sivil toplum kuruluşlarının gençlik kolları Kültür Park'tan, Valilik binası önüne kadar yürüdü. Oradan da Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Vali Yakup Canbolat, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, milletvekilleri vatandaşlar, mehter takımı eşliğinde törenlerin yapılacağı Mevlana Meydanı'na kadar yürüdü.

TRABZON'DA YÜRÜYÜŞE BİNLERCE KİŞİ KATILDI

15 Temmuz Etkinlikleri 19.00'da Ortahisar İlçesi Öğretmenevi önünden 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Meydanı'na kadar süren yürüyüşle başladı. Yürüyüşe Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, siyasiler, bürokratlar ve binlerce vatandaş katıldı. Milli Birlik Yürüyüşü'nde metrelerce Türk bayrağı açılarak taşınırken, Büyükşehir Belediyesi Mehteran ekibi de söylediği marşlarla kalabalığı coşturdu.

TOKAT "DARBECİLER HESAP VERECEK" DİYE İNLEDİ

Tokat'ta yürüyüş, Köprübaşı mevkisinde Gaziosmanpaşa Stadı önünden başladı. Gaziosmanpaşa Bulvarı üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyen vatandaşlara mehter takımı eşlik etti. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Darbeciler halka hesap verecek" şeklinde slogan attı.

SİNOP'TA 150 METRE UZUNLUĞUNDA BAYRAK AÇILDI

Sinop'ta sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği yürüyüş için eski otogar mevkisinde bir araya gelen vatandaşlar, Türk bayraklarıyla "Milli İradeye Saygı Yürüyüşü"ne katıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları tarafından 150 metre uzunluğunda Türk bayrağının açıldığı yürüyüş, valilik binası önünde sona erdi.

KASTAMONU FETÖ ALEYHİNE SLOGANLARLA YÜRÜDÜ

Kastamonu'da yürüyüş, Kışla Parkı mevkisinden başladı. Vatandaşlar, Cumhuriyet Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Türk bayraklarıyla yürüyen vatandaşlar FETÖ aleyhine slogan attı.

AMASYA ŞEHİTLER İÇİN EL ELE

Amasya'da İstasyon Köprüsü'nden başlayan yürüyüş, Yavuz Selim Meydanı'nda sona erdi. Türk bayrağı taşıyan vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde slogan attı. Yürüyüşe Vali Osman Varol, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

BİNGÖLLÜLER ŞEHİTLERİN FOTOĞRAFLARIYLA YÜRÜDÜ

Bingöl Valiliği önünde bir araya gelen vatandaşlar İnönü ve Genç Caddesi'nden 15 Temmuz Diriliş Meydanı'na kadar yürüdü. Darbe girişimi sırasında şehit olanların fotoğraflarının basılı olduğu önlükler giyen ve Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, yürüyüş sırasında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) aleyhine sloganlar attı.

ERZURUM GENCİYLE YAŞLISIYLA MEYDANLARDA

Erzurum'da,vatandaşlar Atatürk Üniversitesi Yerleşkesi önünde toplandı. Ellerinde Türk bayrağı taşıyan vatandaşlar, "Vatan sana canım feda", "Bir ölür bin diriliz" şeklinde slogan attı. Yürüyüş sırasında sık sık tekbir getiren vatandaşlar, FETÖ'ye tepki gösterdi.

AĞRILILAR "HAİNLER HESAP VERECEK" DEDİ

Ağrı'da ise Valiliğin çağrısıyla vatandaşlar, Türk bayraklarıyla Merkez Camisi önünde toplandı. "Hainler hesap verecek" ve "Ağrı burada, hainler nerede" sloganları atarak tekbir getiren vatandaşlar, Ağrı Valilik Meydanı'na kadar yürüdü. Yoldan geçen araçlar da korna çalarak yürüyüşe katılanlara destek verdi.

KARS DUALARLA YÜRÜDÜ

Kars'ta, Evliya Camisi önünde toplanan vatandaşlar, İl Müftüsü Mehmet Genç'in duasının ardından yürüyüşe geçti. Atatürk ve Faik Bey caddeleri üzerinden "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atarak yürüyen kalabalık, İl Emniyet Müdürlüğü önüne geldi.

ARDAHAN'DA ŞEHİT FOTOĞRAFLARININ OLDUĞU ÖNLÜKLER DİKKAT ÇEKTİ

Ardahan'da, Ardahan Belediyesinin organizasyonunda bir araya gelen vatandaşlar, üzerinde FETÖ'nün darbe girişiminde şehit düşen 249 şehidin fotoğraflarının yer aldığı önlük giydi. Ellerindeki Türk bayrakları bulunan vatandaşlar, Kongre Caddesi'nden İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğüne kadar yürüdü. Yürüyüş, anma programının yapılacağı ve demokrasi nöbetlerinin tutulacağı Milli Egemenlik Parkı'nda son buldu.

IĞDIR DA TEKBİRLERLE YÜRÜDÜ

Valilik tarafından düzenlenen yürüyüşe katılan ve ellerinde Türk bayrakları taşıyan binlerce kişi, Vali Yolu Caddesi'nde toplanıp Valilik önüne kadar yürüdü. Türk bayrağı taşıyan vatandaşlar, FETÖ aleyhine sloganlar atıp tekbir getirdi. Yürüyüşe, iş makineleri, zırhlı araçlar ve üzerinde "Halk Özel Harekat" yazan araçlar da eşlik etti.

ERZİNCAN'DA MEHTER SESLERİ

Erzincan'da da Eski Terminal Kavşağı'nda toplanan binlerce kişi, Erzincan Belediyesi mehteran takımının seslendirdiği eserler eşliğinde milli birlik yürüyüşü gerçekleştirildi. Fevzi Paşa Caddesi üzerinden ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren yürüyüşe Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

TUNCELİ FETÖ'YE TEPKİ SLOGANLARI İLE İNLEDİ

Tunceli'de ise vatandaşlar, Atatürk Mahallesi'ndeki SGK İl Müdürlüğü hizmet binası bahçesinde toplandı. Ellerinde Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, 15 Temmuz Şehitler Bulvarı üzerinden anma programlarının yapılacağı Hükümet Konağı bahçesine kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında slogan atan vatandaşlar, FETÖ'ye tepki gösterdi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Tekirdağ Ak Parti Türkiye Elazığ Politika Güncel Haberler

title