Haberler

Türk Müziği Korosu'nun TRT Denetimi Başarısı

Güncelleme:

İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosu'nun seslendirdiği eserler, TRT denetiminden başarıyla geçti.

30 Haziran'da Ankara Radyosunda Amatör Korolar programına katılan İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosu'nun seslendirdiği eserler, TRT denetiminden başarıyla geçti. Program bu akşam saat 20.30'da TRT Nağme programında yayınlanacak.

Konuya ilişkin basın açıklaması yapan Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, birçok ses sanatçısı ve koro için TRT denetiminden geçmenin çok zor bir olay olduğunu söyleyerek, Türk Müziği Korosunun bu sınavı başarıyla geçtiğini kaydetti.

Şahin, İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosu'nun, TRT Ankara Radyosu tarafından, çeşitli programlar için deneme seslendirmesi yapma adına 30 Haziran 2012'de Ankara'ya davet edildiğini söyleyerek konuşmasını şu şekilde sürdürdü; "Türk Müziği Korosu olarak bu davete 40 kişilik kadroyla cevap verdik ve TRT Ankara Radyosu Amatör Korolar programına katıldık. Burada koro ve solistler geçidi şeklinde 11 eser seslendirildi" dedi.

Koro ve solo şeklinde seslendirilen eserlerin TRT Ankara radyosunun uzman kadrosu tarafından 4-5 aydan beri incelendiğini ve yapılan incelemeler sonucu, İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosu'nun; eserlerin tamamında denetimden geçtiğini belirtti.

Koro ve solistleri tebrik eden Şahin, İnceleme sonucu; İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosu'na TRT programlarında çıkma şansı verildiğini ve sırf TMK için ayrı bir program tertip edildiğini belirtti.

Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü: "İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosunun TRT Ankara Radyosu programı 02 Mart 2013 Cumartesi (yarın) saat 20.30'da olacaktır. TRT Nağme Radyosu Amatör Korolar programında yayınlanacak olan TMK eserlerimizi tüm İnegöllü sanatseverlerin dinlemesini ve programı kaçırmamalarını öneriyoruz. Ben bir kez daha TMK koromuzun değerli şefi Diler Yalaza hanımefendiyi ve koromuzun tüm üyelerini tebrik ediyor bu başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Radyo kaydında okunan hicâz makamında klasik eseler sırasıyla,

1- Bestesi Veli Dede'ye ait Hicâz hümayûn peşrevi,

2- Koromuzun seslendirdiği Bestesi Bimen Şen'e ait '' Firkatin aldı bütün neşve-i tâbım bu gece'',

3- Koromuzun seslendirdiği Bestesi İbrahim UYGUN'a ait '' Seni sevda çiçeğim tacı serim'',

4- Solist Osman AŞIK'ın seslendirdiği bestesi Hamamîzade İsmâil Dede efendiye ait, '' Mâh yüzüne âşıkânım''

5- Solist Tolga ŞEKERCİ'nin seslendirdiği bestesi Lemi ATLI'ya ait ''Sîne-i sûzânıma âhım yeter''

6- Solist Sadettin ÇAKIR'ın seslendirdiği bestesi Hüseyin MAYADAĞ'a ait '' Söyle derdini kaç yıl çekecek bu dertli başım''

7- Solist Duygu ŞEN'in seslendirdiği ''Kapıldım gidiyorum bahtımın rüzgârına''

8- Koromuzun seslendirdiği seslendirdiği Bestesi Burhanettin DERAN'a ait ''Pınarın başında su verdin içtim''

9- Koromuzun seslendirdiği bestesi Sadeddin KAYNAK'a ait '' Ela gözlerine kurban olduğum''

10- Koromuzun seslendirdiği Hicâz bir türkü '' Erkilet güzeli bağlar bozuyor''

11- Koromuzun seslendirdiği bestesi Yıldırım GÜRSES'e ait '' Körfezdeki üç beş güzel''

Kaynak: Bültenler / Güncel

inegöl Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Lila Kağıt halka arz hangi bankalarda var, kaç lot dağıtacak? Lila Kağıt Halka arz fiyatı ne kadar? 2024 Simit Fiyatları: İstanbul ve Ankara'da Simit Ne Kadar? Nihal Candan tekrar cezaevine girecek mi? Nihal Candan yeniden içeri mi giriyor? Sedef Şahin kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sedef Şahin kaç yaşında, nereli? Sedef Şahin biyografisi! 1 Mayıs'ta borsalar kapalı mı? #128176 1 Mayıs'ta borsada işlem yapılıyor mu? 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: İşçi ve Emekçiler Bayramı anlamlı, uzun-kısa mesajlar! 1 Mayıs'ta EGO ücretsiz mi, otobüsler bedava mı? Ankara'da 1 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title