Haberler

"Türk Dünyası Medya Buluşmaları"

Eskişehir Valisi Tuna: "Burada bir tarih yazıyoruz.

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı ve İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF) iş birliğiyle gerçekleştirilen ve 27 ülkeden yaklaşık 260 medya çalışanının katıldığı, "Türk Dünyası Medya Buluşmaları" sona erdi.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Anadolu Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi'ndeki etkinliğin kapanış töreninde yaptığı konuşmada, medya çalışanlarının bir araya gelmesinin halkların birleşmesi noktasında en önemli kazanımlardan olduğunu kaydetti.

Son dönemde yapılanların faydalarının gelecekte görüleceğini ifade eden Tuna, şöyle konuştu:

"Burada bir tarih yazıyoruz. Bunun sürekli olması gerekiyor. Kardeş medya ilişkisi oluşturulmalıdır. Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği süresince 6 bin öğrenciyi Türk dünyasına gönderdik. Amacımız çocuklarımızın oraları görmesi, bize ait olan medeniyetleri ve kültür mirasımızı keşfetmeleri, ortak dostluklar geliştirmeleriydi. Kardeş okul kampanyaları düzenliyoruz. Uzak diyarlarda yaşayan insanlarımızı birbirine bağlıyoruz. Bu zamana kadar bize destek verenlere teşekkür ediyoruz."

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Kültürel ve Sosyal İlişkiler Daire Başkanı Ramazan Çokçevik ise Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak Türk dünyasını bir araya getirmeye çalışmalarını başarıyla sürdürdüğüne değinerek, etkinliklerin müzik ve medya çalışmalarıyla taçlandırıldığını vurguladı.

İMEF Genel Başkanı Nizamettin Bilici de Türkvizyon Şarkı Yarışması ve "Türk Dünyası Medya Buluşmaları"nda çakılan kıvılcımların dünyanın bir çok noktasında dostluk ve barış adına yanmayı bekleyen yürekleri ateşleyeceğini, sürekli büyüyen birliklerin oluşmasına vesile olacağını bildirdi.

TRT Avaz Koordinatörü Yüksel Değercan ise Eskişehir'in son bir yılda düzenlediği organizasyonlar 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olma unvanını gereğinden fazla hak ettiğini anlattı.

Konuşmaların ardından etkinlikte emeği geçen Anadolu Ajansı'na (AA) teşekkür plaketi verildi. Vali Tuna, plaketi AA Eskişehir Bölge Müdürü Mürsel Çetin'e takdim etti. - Eskişehir

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Anadolu Üniversitesi Güngör Azim Tuna Eskişehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title