Haberler

TCMB Başkanı Murat Çetinkaya Kimdir?

Güncelleme:

Yıl sonu enflasyon tahminlerini 13,4 olarak açıklayan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya kimdir?

DOKTORA EĞİTİMİNE DEVAM EDİYOR

Yıl sonu enflasyon rakamlarını 8,4'den 13,4 şeklinde değiştiren TCMB Başkanı , 1976 yılında Çorlu Tekirdağ'da dünyaya geldi. Başarılı ve parlak bir eğitim hayatı geçiren Çetinkaya, Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü okurken aynı zamanda, çift anadal kapsamında aynı üniversitenin Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nden de mezun oldu ve halen doktora çalışmalarına devam ediyor.

TCMB Başkanı Murat Çetinkaya Kimdir?

BANKACILIĞIN HER ALANINDA BULUNDU

Kariyerine Albaraka Türk Katılım Bankası'nda başlayan TCMB Çetinkaya, uluslararası bankacılık ve hazine alanlarında çeşitli görevlerde yer aldı. 2003 yılından itibaren Türkiye Halk Bankası'nda görev yürüttü. Uluslararası Bankacılık ve Yapılandırılmış Finansman Daire Başkanı ve ardından Uluslararası Bankacılık ve Yatırımcı İlişkilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Sonrasında bankanın çeşitli ortaklarında Yönetim Kurulu Üyesi olarak bulundu. 2008 yılından 2012 yılına kadar Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.'de Hazine, Uluslararası Bankacılık ve Yatırım Bankacılığı'ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı görevlerinde çalışmalar yürüttü.

TCMB Başkanı Murat Çetinkaya Kimdir?

TÜRKİYE CUMHURİYETİ MERKEZ BANKASI BAŞKANI OLDU

Murat Çetinkaya, 29 Haziran 2012 tarihinde de Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. 20 Nisan 2016 tarihi itibariyle de Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanlığı görevini yürütüyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Murat Çetinkaya Çetinkaya Türkiye TCMB Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title