Haberler

Suudi Arabistan'da "Terörle Mücadele Toplantısı"

ABD Dışişleri Kerry: "Arap ülkelerinin IŞİD'le mücadelede öncü ve temel rolleri var" "Suriye ve Irak'a kara kuvvetleri göderilmeyecek" Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal: "Toplantıya katılan ülkelerle Türkiye arasında hiçbir ihtilaf yok"

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, terör örgütü IŞİD karşı oluşturulan uluslararası koalisyonda Irak ve Suriye'ye kara kuvvetlerinin gönderilmeyeceğini, Arap ülkelerinin de bu mücadelede öncü ve temel rolleri bulunduğunu söyledi.

Kerry, Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde düzenlenen "Terörle Mücadele Toplantısı"nın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Obama'nın açıkladığı IŞİD stratejisine atıfta bulunarak, "Irak ve Suriye'ye herhangi bir ülkenin kara kuvvetleri gönderilmeyecek" dedi.

Kerry, IŞİD'le mücadele konusunda Ortadoğu ziyaretlerine devam edeceğini belirterek, Arap ülkelerinin IŞİD'le mücadelede "öncü ve temel" rollerinin olduğunu dile getirdi.

Rusya'nın, ABD'ye, Suriye'de hava saldırısı düzenlememe yönündeki uyarısına ilişkin Kerry, "Irak bizden yardım talebinde bulundu. Uluslararası hukuk, işgale maruz kalıp yardım isteyen ülkelere müdahale hakkını bizlere verir" diye konuştu.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Suud el-Faysal da toplantıyı, terörle mücadelede askeri, güvenlik ve istihbarat alanında ortak bir vizyon oluşturulması için iyi bir fırsat olarak nitelendirdi.

Faysal, kapsamlılığına işaret ettiği toplantının, terör örgütlerinin sığınağı haline gelen, Libya, Lübnan, Suriye, Irak ve Yemen gibi ülkeleri de kapsadığını belirtti.

Bunun en bariz örneğinin Irak-Suriye sınırını ihlal eden IŞİD örgütünün olduğunu söyleyen Faysal, toplantıda vurgulanan en önemli unsurun, sorumluluk paylaşımı ile bu konuda ciddiyet ve devamlılık ilkelerinin olduğunu kaydetti.

Türkiye ile diğer ülkeler arasında bu konuda gürüş farklılıkları olduğuna ilişkin soruya Faysal, "Toplantıya katılan üyelerle Türkiye arasında hiçbir ihtilaf yoktur" ifadesini kullandı. - Suudi Arabistan

Kaynak: AA / Güncel

Suudi Arabistan John Kerry Suriye Irak Politika Güncel Haberler

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü mü? Yeğeninden iddialara yanıt var

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü mü? Yeğeninden iddialara yanıt var

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Taksiciden aracına aldığı 3 genç kıza ahlaksız teklif! O anlar kamerada

Taksiciden aracına aldığı 3 genç kıza ahlaksız teklif! O anlar kamerada

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title