Haberler

Suriye'den Türkiye'ye Kaçak Geçmeye Çalışan Kadın Öldürüldü

Güncelleme:

Suriye'den kaçak olarak Türkiye'ye geçmek isteyen 30 yaşındaki Nezahat Celal, iddiaya göre görevli askerlerin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti.

Suriye'de Kürtlerin denetimindeki Derik kentinde yaşadığı belirtilen ve mayınlı sınırdan kaçak olarak Türkiye'ye geçmek isteyen Suriye uyruklu 30 yaşındaki Nezahat Celal, iddiaya göre görevli askerlerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitirdi.

ASKERLER ATEŞ AÇTI

Olay, bugün saat 19.00 sıralarında Şırnak'ın Cizre İlçesi Suriye sınırında bulunan Uğur Köyü mevkiindeki keydana geldi. İddiaya göre Suriye'den mayınlı bölgeden Türkiye'ye geçmeye çalışan Nezahat Celal, sınır güvenliğini sağlayan askerlerin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti. Askerlerin haber vermesi üzerine kadının cesedi ambulansla bölgeden alınarak Cizre Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Olayın duyulmasının ardından hastaneye Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret ile HDP İlçe Başkanı Ali Akdeniz ile DBP'liler geldi. Nezahat Celal'in cesedinin kesin ölüm nedeninin belirlenmesi içine Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderileceği belirtildi.

EŞİ SAVAŞTAN KAÇIP TÜRKİYE'YE GELMİŞ

Bu arada öldürülen Celal'in eşinin daha önce Suriye'deki iç savaştan kaçarak geldiği Türkiye'de Mersin'in Tarsus İlçesi'ne yerleştiği, kadının da Tarsus'taki eşinin yanına gitmek için sınırı geçmeye çalıştığı öne sürüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Suriye Derik Cizre Yerel Dünya Güncel Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 23 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Lara kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Lara kaç yaşında, nereli? Lara biyografisi! TOKİ konut ve iş yeri satışı ne zaman? TOKİ açık artırma ne zaman, saat kaçta? ALTIN FİYATALARI DÜŞÜYOR MU? 23 Mayıs canlı altın fiyatları! Ata, yarım, çeyrek, gram altın ne kadar? 23 Mayıs hangi burç? 23 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 23 Mayıs tarihi hangi burç olur? Metin Akdülger Sandık Kokusu dizisinden ayrıldı mı? Sette kriz mi çıktı? EKPSS SONUÇ EKRANI! EKPSS saat kaçta açıklanacak, açıklandı mı? EKPSS sonucu nasıl öğrenilir? Halil İbrahim Özgün kimdir? Halk Tv konuğu Halil İbrahim Özgün kaç yaşında, nereli? Halil İbrahim Özgün biyografisi! Asgari ücrete Temmuz ayında zam gelecek mi? Asgari ücret ne kadar olacak? 2024 ASGARİ ÜCRET ARA ZAM! Temmuz ayında asgari ücrete zam geliyor mu? Asgari ücret ne kadar olacak, kaç TL? GELİNİM MUTFAKTA 23 MAYIS 2024 CANLI İZLE #128112 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI FİNALİ! Beşiktaş - Trabzonspor maçı ne zaman, hangi kanalda? #9917 Merkez Bankası Mayıs ayı faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 23 Mayıs Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? 23 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi?
Piyasaların gözü Merkez'in bugün açıklayacağı faiz kararında! Ekonomistler aynı tahminde birleşti

Piyasaların gözü Merkez'in bugün açıklayacağı faiz kararında! Ekonomistler aynı tahminde birleşti

500

Yorumlar (108)

AaronMobil-IOS:

Sevgili Kürtler artık sizinde kurdistanuniz var lutfen TC terk edin. Temiz bir TC istiyoruzzzz

103
63
yanıtYanıtla
yeter:

Başkanlık sistemi gelsin her ırk kendi özerk bölgesinde yaşasın. Diğer bölgeye gerekirse vize ile gitsin. Sınırlar güvenli olsun ihlal olursa vursunlar. Görelim kim gidecek Özerklik istenen bölgeye:)) Merak etmeyin AB yarın alır birliğe. Ama Türkün sırtındaki asalakları değil. .

yanıt2
yanıt0
Murat:

Sevgili turkler sizde lutfen sincana gidin. Anadolumuzu terk edin.

yanıt0
yanıt3
Stuttgart Mobil-IOS:

Arkadaslar zulumden kaciyorsa neden Askere teslim olmadi. Darda kalan kürtleride onbinler halinde kurtardik.

103
36
yanıtYanıtla
sancarhanm@m.m:

Yani

yanıt0
yanıt2
Dersimlim@m.m:

Cünkü zaminda kürtlere türkiyede zulüm yapilmistir ondan korkup kacak olarak girmistir zavalli kadin

yanıt0
yanıt3
karadenizliMobil-ANDROID:

hayin kürtlerin 'düşmanı bizim dostumuzdur bu böyle biline

61
69
yanıtYanıtla
afk:

sende kapıdan geleydin bu ülke sanada kucak acardıeceline gelmişsin

81
29
yanıtYanıtla
zeki kartal:

irakta türkmenlerin namusu icinde canini veren PKK idi sende ar varsa bu ikilemi yasamazsin at gözlükleriyle bakma,

yanıt0
yanıt1
Fırat:

ış it geçtiği zaman özel olarak askeri araçlarlan geçiriyorsunuz değilmi allah yanınıza bırakmasın bu acıyı allah haksızın canını alsın inşallah

yanıt0
yanıt1
Tüm 108 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title