Haberler

Süleyman Bülbül'den Jes Projesine Karşı Çıkan Mezeköylülere Destek

Güncelleme:

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın'ın Köşk ilçesine bağlı Mezeköy mahallesinde kurulmak istenen jeotermal enerji santraline (JES) karşı çıkan köylülere destek verdi. Bir köylü, “Bundan 7 ay önce burada Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile acele kamulaştırılma kararı verilmiş ve arkasından Çevre Bakanlığı tarafından ‘ÇED gerekli değil’ kararı verildi. Sonuçta köylüler dava açtılar. Dava süreci devam ederken şirket, oldubittiye getirip makinelerle buraya girmeye çalıştı. Şu anda burada yaşanan durum, köylüler bu makinaları buraya sokmadılar” dedi.

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın'ın Köşk ilçesine bağlı Mezeköy mahallesinde kurulmak istenen jeotermal enerji santraline (JES) karşı çıkan köylülere destek verdi. Bir köylü, "Bundan 7 ay önce burada Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile acele kamulaştırılma kararı verilmiş ve arkasından Çevre Bakanlığı tarafından 'ÇED gerekli değil' kararı verildi. Sonuçta köylüler dava açtılar. Dava süreci devam ederken şirket, oldubittiye getirip makinelerle buraya girmeye çalıştı. Şu anda burada yaşanan durum, köylüler bu makinaları buraya sokmadılar" dedi.

Aydın'ın Köşk ilçesine bağlı Mezeköy mahallesinde hayata geçirilmesi planlanan JES için Cumhurbaşkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı alınmıştı. Mezeköylü vatandaşlar ise mahallelerinde JES kurulmasını istemiyor. CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, JES'e karşı çıkan köylüleri ziyaret etti. Bir köylü, yaşanan süreci Bülbül'e şöyle anlattı:

"ŞİRKET OLDUBİTTİYE GETİRİP MAKİNELERLE BURAYA GİRMEYE ÇALIŞTI"

"Bundan 7 ay önce burada Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile acele kamulaştırılma kararı verilmiş ve arkasından Çevre Bakanlığı tarafından 'ÇED gerekli değil' kararı verildi. Sonuçta köylüler dava açtılar. Dava süreci devam ederken şirket, oldubittiye getirip makinelerle buraya girmeye çalıştı. Şu anda burada yaşanan durum, köylüler bu makinaları buraya sokmadılar."

Süleyman Bülbül ise köylülerin haklı mücadelesine CHP olarak destek verdiklerini belirterek şunları söyledi:

"AYDIN'I JES MEZARLIĞI HALİNE GETİRDİLER"

"Bu yolun hemen üzerinde hemen Mezeköy var. Hemen altında ise jeotermal santral için kamulaştırılmış, ruhsat verilmiş arazi var, acele kamulaştırma kararı verilmiş arazi. Şu yaşam alanına bakın ya, şu doğaya bakın ya. Eğer buraya JES kurulursa kurulan JES ile bu köyde durulmaz. Ne var bu JES'te? Bacandan ne çıkıyor? Hidrojen sülfür çıkıyor. Hidrojen sülfür nedir? Bu, Dünya Sağlık Örgütü tarafından kanserojen kabul edilen gaz. Bu acele kamulaştırma kararlarından, bu JES'lerden Aydın'ın havasını, suyunu, toprağını zehirlemelerine yeter diyoruz. Burada Mezeköy var, yazık değil mi? Yaşam alanı. Bu, kabul edilemez. Aydın'ı JES'lerin mezarlığı haline getirdiler. Bu işin peşini bırakmayacağız. Dediğim gibi; kaymakam, kim olursa olsun suç işleyenin peşini bırakmayacağız.

"CHP OLARAK SİZİN BU HAKLI MÜCADELENİZİ DESTEKLİYORUZ"

Anayasa'nın 56. maddesi, 34. maddesi gereğince siz hak arama özgürlüğünü kullanıyorsunuz. Diyorsunuz ki 'ÇED kararı aranmayan ve acele kamulaştırma yapılan yerin yaşam alanının yanında olması, birinci sınıf tarım arazi olması gereğiyle burada JES kurulamaz' diyorsunuz. Bu konuda davanızı da açtınız, gerekli yasal yollara müracaat ettiniz. O nedenle hakkınızı korumaya devam ediniz. CHP olarak biz bu işin arkasındayız, sizin bu haklı mücadelenizi destekliyoruz ve bu konuda hiç canınızı sıkmayın, mücadelenize devam edin."

Kaynak: ANKA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Süleyman Bülbül Milletvekili Aydın Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title