Haberler

Sivas'ta sahipsiz köpeklerin saldırısına uğrayan çocuğun dramı

Güncelleme:

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde sahipsiz köpeklerin saldırısına uğrayan 11 yaşındaki Belinay Özbek'in yaşadığı travma ve istekleri

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde sahipsiz 7 köpeğin saldırısına uğrayarak yüzü başta olmak üzere vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan 11 yaşındaki Belinay Özbek, aradan geçen zamana rağmen yaşadıklarını unutamıyor.

Yıldırım Mahallesi'nde 2022 yılında sahipsiz köpeklerin saldırısına uğrayan Belinay, komşularının yardımıyla kurtarıldı.

Bir süre hastanede yatan ve tedavisi evinde devam eden Belinay'ın vücudunun çeşitli yerlerinde derin izler oluştu.

Belinay, estetik ameliyatla yara izlerinden kurtulacağı günü bekliyor.

Belinay Özbek, AA muhabirine, olay günü evden çıktığında köpeklerin çimlerin üzerinde yattığını söyledi.

Köpeklerin kendisine bir şey yapmayacağını düşünerek yanlarından geçtiğini anlatan Belinay, "Biri bacağımdan tutunca diğerleri de geldi. O sıra bağırmaya başladım, bir komşumuz gelerek beni kurtardı." dedi.

"Çiftlikteki köpekler gibi sokaktaki köpekleri sevemiyorum çünkü onlardan korkuyorum"

Babasının Kangal köpeği çiftliğinin olduğunu ve oradaki köpekleri çok sevdiğini belirten Belinay, "Çiftlikteki köpekler gibi sokaktaki köpekleri sevemiyorum çünkü onlardan korkuyorum. Çiftliğimizdeki köpekleri küçükken sevdim, beni tanıyorlar diye onlara alışkınım. Ama sokaktaki köpekleri sevemem, sokakta onları gördüğüm zaman korkuyorum. Yaşadığım o olay aklıma geliyor ve hemen uzaklaşıyorum." diye konuştu.

"Sahipsiz köpekler herkesi ısırıyor, onun için toplanması daha iyi olur"

Yaşadıklarının ilk günkü gibi aklında olduğunu dile getiren Belinay, şunları kaydetti:

"İlk zamanlar uyuyamıyordum, rüyalar görüyordum, sokakta köpek gördüğüm zaman bacaklarım titriyor. Köpekleri seviyorum ama babamın çiftliğinde olanları seviyorum. Sahipsiz köpekler herkesi ısırıyor, onun için toplanması daha iyi olur. Bu nedenle okula yürüyerek gidemiyorum, servis ile gidiyorum. Aynı duyguları yaşıyorum, yine ısıracaklarını düşünüyorum. Bu nedenle toplatılmasını istiyorum."

"Bu, Türkiye'nin kanayan bir yarası"

Belinay'ın, ilçede Kangal köpeği üretim çiftliği bulunan babası İsmail Özbek ise 7 sahipsiz köpeğin saldırısına uğrayan kızının vücudunda 17 derin yara oluştuğunu söyledi.

Kızının estetik ameliyat için 18 yaşını beklemesi gerektiğini aktaran Özbek, "Bu, Türkiye'nin kanayan bir yarası. O canlar bize Allah'ın bir emaneti, aynı dünyayı paylaşmak zorundayız." diye konuştu.

Kızının, hala olayın şokunu atlatamadığını vurgulayan Özbek, şunları kaydetti:

"Çocuğumun travmasını atlatması için çok emek sarf ettik. Çocuğum Kangal köpeği çiftliğinde büyüyor, köpekleri, doğayı, hayvanları seven bir çocuk. Buna rağmen atlatamıyor. Bu olayları yaşamayanlar gözlerini kapatarak empati yapsın. Kendi çocuklarını ya da yakınlarından birinin çocuğunu 7 köpeğin ortasında kanlar içerisinde gördüklerinde beni çok iyi anlayacaklar. Bunun bir daha hiçbir çocuğa olmasını istemediğim için bunları söylüyorum. Belediyeler bu işle ilgili ellerinden geleni yapmaya çalışıyor ama hayvan hakları savunucuları gelip, belediyeleri basıyor ve belediyelerin ellerini bağlıyor. Hayvan hakları savunucuları dernek kuruyor, savunuculuk yapıyor. Sosyal medya üzerinden toplanıp 'biz hayvanseveriz' diyorlar. Hayvan sevmek bu değil, hayvan sevmek alıp o hayvanı evinde beslemektir. Sokak hayvanı diye bir kavram olmadığı için hayvanlar sokaklara bırakılmamalı. Eğer sokaktaki hayvanları sevmek istiyorsanız buradan bir acılı baba olarak size sesleniyorum, götürün, evinizde, bahçenizde sevin, hiç kimseyle uğraşmayın."

Kızının geçen sürede tam anlamıyla kendini toparlayamadığını aktaran Özbek, maddi ve manevi zarar gördüklerini söyledi.

Çocuğunun tek başına sokakta yürüyemediğini ve sürekli korktuğunu dile getiren Özbek, okula ya servisle ya da özel araçla gittiğini belirtti.

"Başka çocukların canının yanmasını istemiyoruz"

Özbek, bu süreçte ilçede yine sahipsiz köpek saldırılarının yaşandığını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kızım bu olayları her duyduğunda 'baba' diyor, zaten o ses bize yetiyor. Bu anlatılacak, tarif edilecek bir konu değil. Sokak köpeklerine devletimizin, hükümetimizin ve yetkililerin bir çare bulması lazım. Kızımdan dolayı biliyorum ki ilerleyen dönemlerde bunun daha çok acısını çekeceğiz. Benim yerime lütfen kendinizi koyun. Şu anda vücudunun 17 noktasında derin yaralar var, bu nedenle sürekli çiftlikte terapi yapmaya çalışıyoruz. Kızıma sürekli 'saldırmazlar' diyoruz ama haftada bir bu saldırılar oluyor. Her hafta bir çocuğa saldırıyorlar, buna rağmen şükrediyoruz. Ama artık başka çocuğun, annenin, babanın canının yanmasını istemiyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Şarkışla Sivas Hayvan Hakları Yaşam Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını bir türlü söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını bir türlü söndürülemiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title