Haberler

Şehit Polis Lütfü Baykar İçin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde Tören Yapıldı

Güncelleme:

İstanbul'un Maltepe ilçesinde polis denetim noktasında bir hafriyat kamyonunun çarpması sonucu şehit olan polis memuru Lütfü Baykar, için İstanbul Emniyet Müdürlüğünde tören düzenlendi. Törene şehidin ailesi, yakınları, İstanbul Valisi Davut Gül ve şehidin meslektaşları katıldı. Törenin arından defnedilmek üzere memleketi Bitlis'in Adilcevaz ilçesine gönderildi.

EDDA SÖNMEZ

İstanbul'un Maltepe ilçesinde polis denetim noktasında bir hafriyat kamyonunun çarpması sonucu şehit olan polis memuru Lütfü Baykar, için İstanbul Emniyet Müdürlüğünde tören düzenlendi. Törene şehidin ailesi, yakınları, İstanbul Valisi Davut Gül ve şehidin meslektaşları katıldı. Törenin arından defnedilmek üzere memleketi Bitlis'in Adilcevaz ilçesine gönderildi.

İstanbul Maltepe'de 20 Ekim'de meydana gelen olayda, annesi ve babasıyla tartışan Sezgin Açık, ailesine ait harfiyat kamyonuyla 2'si polis aracı olmak üzere 16 araca zarar vermiş ve denetim yapan polis ekiplerine çarparak 1'i polis memuru 3'ü bekçi, 3 sivil vatandaş olmak üzere toplam 7 kişinin yaralanmasına sebep olmuştu. Olayda ağır yaralanan polis memuru Lütfi Baykar kaldırıldığı Kartal Dr. Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. 24 gün boyunca yapılan müdahalelere rağmen tedavi gördüğü hastanede dün şehit oldu.

Şehit polis Lütfü Baykar için İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nde bu sabah tören düzenlendi. Törende, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı görev arkadaşları tarafından omuzlanarak katafalka konuldu, öz geçmişi okundu ve dua edildi.

Törene şehidin eşi eşi Ayşenur Baykar, kızları Feyzanur Baykar Sarihan ve Sena Baykar, yakınları, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Gökhan Şen, İBB Başkanvekili Akın Gürkan, İl Jandarma Komutanı Yusuf Kenan Topçu, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutan Vekili Albay Uğur Özcumalı, Merkez Komutanı Tuğg.Ümit Durmaz, MSÜ Kara Harp Enstitüsü Müdürü Tuğg.İlker Görgülü, İl Müftü Yardımcısı Ahmet Aktürkoğlu, Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara katıldı.

"Aziz şehidimizi hiçbir zaman unutmayacağız" diyen İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, cenaze töreninde şunları söyledi:

"ŞEHİDİMİZ, 28 YILI AŞKIN BİR SÜREDİR TEŞKİLATIMIZIN DEĞİŞİK BİRİMLERİNDE ÜSTÜN BAŞARI İLE GÖREV YAPMIŞTIR"

"20 Ekim 2023 Cuma günü saat 02.00 sıralarında Sancaktepe İlçesi Jandarma bölgesinde bir olaya karışarak kaçan şüpheli şahsın kullandığı hafriyat kamyonu aracın Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince oluşturulan kapama noktasında, dur ihtarına uymayarak 4'ü kapamada görevli personelimiz ve 3 sivil vatandaşımız olmak üzere toplam 7 kişinin yaralanmasına sebep olmuştur. Yapılan takip neticesinde bahse konu araç görevlilerimizce tekerleğine ateş edilmek suretiyle durdurulmuş, şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. Olayda yaralanan 3 çarşı ve mahalle bekçimiz ile 3 vatandaşımız hastanedeki tedavileri sonucunda taburcu olmuştur. Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü Esenkent Şehit Saffet Okumuş Polis Merkez Amirliği'nde görevli Lütfü Baykar kardeşimiz olay tarihinden bugüne kadar yoğun bakımda tedavi görmüş olduğu Kartal Dr. Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtulamayarak 12 Kasım 2023 Pazar günü şehit olmuştur. 1995 yılında teşkilatımıza katılan şehidimiz, 28 yılı aşkın bir süredir teşkilatımızın değişik birimlerinde üstün başarı ile görev yapmıştır. Evli ve iki çocuk babası olan Şehidimizin aramızdan zamansız ayrılması, başta çok değerli ailesini ve biz sevenlerini derinden üzmüştür. Milletimizin ve devletimizin bekası uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan ve görevini layıkıyla yapmış olmanın huzuru içerisinde canlarını feda eden kahraman şehitlerimiz; Sizler bu aziz vatanın teminatısınız. Sizlerin manevi varlığınızdan güç alan bizler de ne olursa olsun, bu vatana göz diken iç ve dış tüm şer odaklarını bertaraf ederek, sizlerin emanetini daima koruyup gözeteceğiz.

"ÜZÜNTÜMÜZ DERİN, ACIMIZ BÜYÜKTÜR"

Şehidimizin değerli ailesi; bugün; yüreklerinize sığdıramadığınız acılarınızı azaltmanın mümkün olmadığını çok iyi biliyorum. Üzüntümüz derin, acımız büyüktür. Allah hepimize sabırlar versin. Bizler de bir meslektaşımızı, bir kardeşimizi kaybetmenin en derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Devletine ve milletine bağlı, görev aşkı ile dolu iken, mertebelerin en yükseği olan şehitlik mertebesine erişen aziz şehidimizi, hiçbir zaman unutmayacağız. Polis memuru kardeşimiz Lütfü Baykar başta olmak üzere vatan, millet, bayrak ve mukaddesat uğruna can veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyorum. Şehidimizin ailesine Yüce Allah'tan sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun."

Şehit Polis Memuru Lütfü Baykar'ın naaşı, helallik alınmasının ardından toprağa verilmek üzere memleketi Bitlis'in Adilcevaz ilçesine gönderildi.

Kaynak: ANKA / Güncel

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Emniyet Müdürlüğü Davut Gül Adilcevaz İstanbul Maltepe Bitlis Polis Kaza Güncel Haberler

title