Haberler

Saraçhane Parkı'nda Çin Protesto Edildi

Haber-Kamera: Özgür ARSLAN / İstanbul DHA Saraçhane Parkı'nda Doğu Türkistan'da Müslüman nüfusa karşı Çin yönetiminin uyguladığı politikalar protesto edildi.

Haber-Kamera: Özgür ARSLAN / İstanbul DHA

Saraçhane Parkı'nda Doğu Türkistan'da Müslüman nüfusa karşı Çin yönetiminin uyguladığı politikalar protesto edildi.

Saraçhane Parkı'nda Özgür-Der öncülüğünde toplanan grup Doğu Türkistan'da Müslüman nüfusa karşı Çin yönetiminin uyguladığı politikalar protesto etti. Grup, "Türkistan halkı yalnız değildir", " Yaşasın ümmet dayanışması", "Emperyalizm yenilecek İslami hareket kazanacak" sloganlarının attı. Gösteri boyunca yapılan açıklamada Çin hükümetinin Müslümanların ibadet hakkına yönelik baskıcı politikalarını gittikçe arttırdığına dikkat çekildi. Grup adına konuşma yapan Özgür-Der Yönetim Kurulu Üyesi Hamza Türkmen, "Avrupa ve ABD'deki İslamofobikler gibi bu günkü Çin zulmü de İslami aidiyetleri tavsiye etmeye çalışıyor. Uygurların tarihi ile bağını kopartmak için üç defa alfabelerini değiştirdiler. Camilerini, medreselerini, vakıflarını büyük ölçüde kapattılar. Kuran öğrenme yaşı 18 yaşından önce yasaklandı. Türkistan Müslümanları arasında eroin tüketimini bizatihi yaygınlaştırmaya çalışıyorlar. Birçok sömürü haksızlık, zulüm var. Çin'i yıpratmak isteyen ABD ise oradaki asimilasyonu istismar ederek Uygur Müslümanlarını kendi çıkarları doğrultusunda onları ajite etmeye çalışıyor. Aynı Irak'ta Suriye'de zulme uğrayan Müslümanları IŞİD gibi hududullahını çiğneyen bir boyuta ittiği gibi. Yani Çin Müslümanları gerçekten iki ateş arasında" dedi.

Hamza Türkmen Müslüman hükümetleri Çin hükümetini uyarmaya davet ederek Müslüman hükümetlerin Çin'in yaptığı uygulamaları asimilasyon olarak tanımlamasını istedi.

Grup iftardan sonra Saraçhane parkında tekrar buluşmak üzere dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Doğu Türkistan Hamza Türkmen İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları...
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title