Haberler

Rusya Merkez Bankası, Yeni Banknotların Dizaynını Onayladı

Rusya Merkez Bankası yeni 200 ve 2000 rublelik banknotların dizaynını onayladı.

Rusya Merkez Bankası yeni 200 ve 2000 rublelik banknotların dizaynını onayladı.

Merkez Bankasının resmi sayfasından yapılan açıklamada "200 ruble banknotunda batırılmış gemiler anıtı ve Chersonesus Taurica olmak üzere Sivastopol kentinin sembolleri, 2000 ruble banknotunda ise Vladivostok kentindeki Russkiy adasını kıtaya bağlayan köprü ve Amur bölgesinde bulunan 'Vostoçnıy' uzay üssü olmak üzere Uzak Doğu bölgesinin sembolleri yer alacak" bildirildi.

Merkez Bankası, yeni banknotların bu yıl içinde piyasaya sunulacağını açıkladı. 2016 yılının Eylül ayında Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Georgiy Luntovskiy, Merkez Bankasının kağıt paranın güvenliğini arttırma niyetinde bulunduğunu dile getirdi.

2016 yılının Haziran-Ekim aylarında 200 ve 2000 rublelik banknot dizaynı yarışması düzenlendi. Söz konusu yarışmaya 1113 Rus kentinin yaklaşık beş bin sembolü katıldı.

Yarışmanın son aşamasında Rusya çapında açık oylama düzenlendi ve yarışma sonucunda Uzak Doğu bölgesi ve Sivastopol kentinin sembolleri seçildi. - Moskova

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Merkez Bankası Sivastopol Uzak Doğu Rusya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title