Haberler

"Artuklu Üniversitesi Barış Sürecinde Kilit Rol Oynuyor"

Güncelleme:

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Artuklu Üniversitesinin yeni atanan Rektürü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça'yı makamında ziyaret etti.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Artuklu Üniversitesi'nin yeni atanan Rektürü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça'yı makamında ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Ağırakça, bu bölgede yaşayan farklı etnisite, diller ve dinler arasındaki kardeşliğin inşa edici rolünü üniversite olarak daha da pekiştireceklerini belirterek, üniversitelerinin barış sürecinde kilit rol oynadığını söyledi.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlük görevine atanan Prof. Dr. Ahmet Ağırakça'yı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Türk, Mardin Artuklu Üniversitesi'nin şehrin ekonomik, sosyal, akademik ve kültürel hayatına katkı sağlayan çalışmalarda çok etkin bir rol oynadığını belirterek, "Bu atamanın şehrin kalkınmasında ümit edilen katma değeri oluşturacağına inancım tamdır. Mardin'in sahip olduğu kültürel ve sosyal yapısı itibariyle diğer şehirlere nazaran daha farklı bir yerde konumlandırılması gerekiyor. Şehrin daha da yaşanılabilir hale gelmesi için üniversitenin de söz sahibi olacağı bir şehircilik anlayışının yerleştirilmesi gerekiyor"dedi.

Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ahmet Ağırakça ise, bu bölgede yaşayan farklı etnisite, diller ve dinler arasındaki kardeşliğin inşa edici rolünü üniversite olarak daha da pekiştireceklerini söyledi. Prof. Dr. Ağırakça, Mardin Büyükşehir Belediyesi ile Artuklu Üniversitesi arasında turizm, eğitim, istihdam gibi alanlarda kalkınmanın sağlanması hedefleyen ortak projelerin hayata geçirileceğinin altını çizerek, "Diğer ilçelerimizde olduğu gibi Derik ve Mazıdağı ilçelerimizde de ekonomik ve tarımsal özelliklerine uygun yetişmiş eleman ihtiyacını karşılamak için Mardin Artuklu Üniversitesi'ne bağlı meslek yüksekokulları açmanın zaruriyetine inanıyoruz. Nitekim bölgede madencilik ve zeytincilik ekonomik açıdan büyük bir potansiyel taşımaktadır" dedi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, yaşanan barış sürecinde Mardin Artuklu Üniversitesinin kilit bir rol oynadığına da değinerek, "Üniversitemiz, bölge halkının huzur ve barışına katkı yapacak her türlü akademik desteği sağlamayı sürdürecektir. Bölgenin çok çeşitli lisan ve kültürünü bilimsel etiği esas alarak, en güzel haliyle canlandırıp hayat bulması için çaba göstereceğiz"dedi.

- Mardin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Ağırakça Ahmet Türk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Diyanet'in organizasyonuyla Ürdün'e gitmiş! İsrail askerlerinin öldürdüğü Türk'ün Şanlıurfa'da imam olduğu ortaya çıktı

Diyanet'in organizasyonuyla Ürdün'e gitmiş! İsrail askerlerinin öldürdüğü Türk'ün Şanlıurfa'da imam olduğu ortaya çıktı

Özel ve İmamoğlu, Taksim yürüyüşü için Saraçhane'de: Çatışma olsun istemiyoruz

Özel ve İmamoğlu, Taksim yürüyüşü için Saraçhane'de: Çatışma olsun istemiyoruz

Olaylı 1 Mayıs! Kaldırım taşı atılan çok sayıda polis yaralandı

Olaylı 1 Mayıs! Kaldırım taşı atılan çok sayıda polis yaralandı

10 yıl sonra bir ilk! Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun otopsi görüntüleri ortaya çıktı

10 yıl sonra bir ilk! Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun otopsi görüntüleri ortaya çıktı

Patronunu bıçaklayıp başına kazma sapladı

Patronunu bıçaklayıp başına kazma sapladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Taksim Meydanı mitinge uygun değil, muhalefet 1 Mayıs'a gölge düşürmeye çalışıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Taksim Meydanı mitinge uygun değil, muhalefet 1 Mayıs'a gölge düşürmeye çalışıyor

title