Haberler

Rapor: Çin Yuan Varlıkları Yurtdışındaki Yatırımcılar Arasında Giderek Daha Popüler Hale Geliyor

Güncelleme:

Çin Merkez Bankası tarafından yayınlanan son rapora göre, Çin finans piyasasının açılması, yuan cinsinden varlıkları yurtdışındaki yatırımcılar için daha çekici hale getirdi ve Çin para biriminin dünya çapındaki kullanımını destekledi.

Çin Merkez Bankası tarafından yayınlanan son rapora göre, Çin finans piyasasının açılması, yuan cinsinden varlıkları yurtdışındaki yatırımcılar için daha çekici hale getirdi ve Çin para biriminin dünya çapındaki kullanımını destekledi.

Raporda, 2021 yılının sonunda yurtdışındaki kuruluşların, hisse senetleri, tahviller, krediler ve mevduatların da aralarında olduğu, yıllık yüzde 20,5 artışla 10,83 trilyon yuan (yaklaşık 1,55 trilyon ABD doları) değerinde yuan varlığına sahip olduğu kaydedildi.

Yuan cinsinden sınır ötesi ödemeler de arttı. Cari hesap ve doğrudan yatırım için kullanılan varlıklar bu senenin ilk yarısında önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 23 artarak 6 trilyon yuana çıktı. Rapora göre, sınır ötesi e-ticaretteki yuan cinsinden ödemeler, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 20,7 artarak 431,7 milyar yuana yükseldi.

Raporda, dünyadaki 80'den fazla merkez bankası ya da para birimi otoritesinin döviz rezervlerinde yuan bulunduğu ifade edildi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) verilerine dayandırılan raporda, bu senenin ilk çeyreğinde Çin para biriminin, IMF Özel Çekme Hakları sepetine girdiği 2016 yılına kıyasla 1,8 puan artarak küresel döviz rezervlerinin yüzde 2,88'ini oluşturduğu belirtildi.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Haberler

Bakmadan Geçme

Nihal Candan tekrar cezaevine girecek mi? Nihal Candan yeniden içeri mi giriyor? Sedef Şahin kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sedef Şahin kaç yaşında, nereli? Sedef Şahin biyografisi! 1 Mayıs'ta borsalar kapalı mı? #128176 1 Mayıs'ta borsada işlem yapılıyor mu? 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: İşçi ve Emekçiler Bayramı anlamlı, uzun-kısa mesajlar! 1 Mayıs'ta EGO ücretsiz mi, otobüsler bedava mı? Ankara'da 1 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title