Haberler

Polise Motosikletli Bomba: 15 Yaralı

Güncelleme:

İstanbul'da MÜSİAD binası önünde Çevik Kuvvet otobüsüne düzenlenen bombalı saldırıda 15 polis yaralandı.

İstanbul güne patlamayla uyandı. Olay, Beyoğlu ilçesine bağlı Sütlüce'de meydana geldi.

Motosiklet üzerine konulan bombanının, inşaatın yolunu kapattığı gerekçesiyle işçiler tarafından bir aracın yanına taşındığı öğrenildi.

İmrahor Caddesi üzerindeki AK Parti İl Başkanlığı ile Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) binaları önünde hareket halindeki Çevik Kuvvet otobüsü yakınında patlama oldu.

Patlamada 15 polis ve 1 vatandaş yaralandı. Yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Polis memurlarından 5'i, tedavilerinin ardından hastaneden taburcu edildi.

Patlamayla birlikte otobüste büyük hasar meydana geldi. Çevredeki bazı araçlar da zarar gördü.

Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. İtfaiye ekibi de olay yerine gitti.

Polis ekipleri, olay yerinde güvenlik tedbirleri aldı. İkinci bomba ihtimaline karşı bölgede inceleme başlatıldı.

Patlamanın bir motosikletin üzerine konulan bombanın infilak etmesiyle meydana geldiği belirlendi.

'ALEV TOPUNA DÖNDÜ'

Patlama sırasında yoldan geçen örgü tanığı Fuat Karaoğlu, olay anını şöyle anlattı:

Karaoğlu, "Çevik Kuvvet otobüsü geçerken patlama oldu. Alev topunu gördüm, lastikleri sardı. Otobüs yaklaşık 30 metre sonra durdu. Patlamanın şiddetiyle bizim otomobil de savruldu, aracımız içinde panik oldu. Bombanın sabit bir yerde patlatıldığını düşünüyorum" dedi.

İŞÇİLER MOTOSİKLETİ TAŞIMIŞLAR

Sözkonusu motosikletin önce bir inşaatın girişine bırakıldığı öğrenildi.

Ancak sabah inşaata gelen işçiler, yollarını kapattığı gerekçesiyle motosikleti bir aracın yanına taşıdı. Patlama da bu bölgede meydana geldi.

ÇAPKIN: BOMBA MOTOSİKLETE KONULMUŞ

Olay yerine giderek incelemelerde bulunan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, ''Hepsi hafif yaralı, ağır yaralımız yok. Çalışıyoruz. Biz bunları bulacağız'' diye konuştu.

Saldırının uzaktan kumandalı patlayıcıyla yapıldığını belirten Hüseyin Çapkın, "Motosikletin üzerine konulmuş gibi görünüyor" dedi.

VALİ MUTLU: PLASTİK PATLAYICI

Olayla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise yol kenarına bırakılan bir motosiklete konan ve düzeneği kurulan bombanın uzaktan patlatılması sonucu bir saldırının meydana geldiğini söyledi.

Vali Hüseyin Mutlu, patlamada plastik patlayıcı kullanıldığını söyledi.

Vali Mutlu, gazetecilerin, olayda terör örgütü PKK'nın izinin bulunup bulunmadığını sorması üzerine ''Şu anda öyle bir şey söylemek mümkün değil'' karşılığını verdi.

'GÖREVE GİDEN BİR EKİP ARACI'

Saldırıda direkt olarak emniyet güçlerinin hedef aldığını belirten Mutlu, "Ne sivil toplum kuruluşu olan MÜSİAD'la ne de parti binasıyla asla ilgisi olmayan bir patlama. O bölgede görev yapan bir emniyet aracı da değil'' diye konuştu.

Olayın terör eylemi olduğunu vurgulayan Mutlu, "Bazen böyle fırsatlar bulabiliyorlar. Ümit ediyoruz ki bundan sonra bu fırsatları vermeyiz. Failleri de yakalarız ve devletin adalet mekanizmasına teslim ederiz'' dedi.

OLAY YERİ İNCELEMELERİ TAMAMLANDI

Patlamanın meydana geldiği İmrahor Caddesi'nde çok sayıda polisin görev aldığı inceleme çalışmalarında, patlamanın etkisiyle geniş alana dağılan parçalar, delil torbalarına konulduktan sonra incelenmek üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Çevrede bulunan esnaf ve vatandaşların da bilgilerine başvuran polis, patlamada hasar gören polis midibüsü ve diğer 3 aracı çekiciler vasıtasıyla olay yerinden kaldırdı.

Patlama nedeniyle trafiğe kapatılan İmrahor Caddesi, polisin incelemelerini tamamlamasının ardından belediye ekiplerince temizlenerek yeniden ulaşıma açıldı.

ERDOĞAN KINADI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Sütlüce'deki saldırıyı kınadı.

Erdoğan, ''Hiç kimsenin Türkiye'nin bu kutlu ve istikrarlı yürüyüşünü bozmaya gücü yetmeyecektir. Tüm güvenlik birimlerimizin koordinasyonuyla terörün her geçen gün kan kaybedeceğine inanıyorum. Milletimize ve emniyet teşkilatımıza geçmiş olsun diliyorum'' dedi.

ETİLER'DEKİ SALDIYI HATIRLATTI

Geçen yıl Mayıs ayında Etiler ilçesinde elektrikli bisikletle saldırı düzenlenmişti. Patlamada 10'a yakın kişi yaralanmıştı.

AK Parti İl Başkanlığı önünde 4 yıl önce yapılan bombalı saldırıda ise 1 polis şehit olmuştu.

Kaynak: Güncel

Hüseyin Avni Mutlu Hüseyin Çapkın Ak Parti Beyoğlu Güncel Haberler

Devlet Bahçeli: Asgari ücretin artırılmasına yönelik teklif gelirse gerekli katkıları sağlarız

Devlet Bahçeli: Asgari ücretin artırılmasına yönelik teklif gelirse gerekli katkıları sağlarız

Fahiş fiyatlar tepki çekmişti! Elazığ'da deprem köy konutları için yapılan iki ihale iptal edildi

Fahiş fiyatlar tepki çekmişti! Elazığ'da deprem köy konutları için yapılan iki ihale iptal edildi

BDDK, Marin Yatırım Bankası, Aytemiz Yatırım Bankası ve Adil Katılım Bankası'na faaliyet izni verdi

BDDK, Marin Yatırım Bankası, Aytemiz Yatırım Bankası ve Adil Katılım Bankası'na faaliyet izni verdi

Bakmadan Geçme

Anadolu parsı nesli neden tükendi? Türkiye'de Anadolu parsı var mı? Jon Bon Jovi'nin oğluyla evlenen Millie Bobby Brown kimdir? Kaç yaşında, nereli? 2024 deprem konutları ne zaman teslim edilecek? Deprem konutlarının ne kadarı teslim edildi? Fatih Karagümrük Samsunspor maçı CANLI izle! (HD) 25 Mayıs Fatih Karagümrük Samsunspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray başkanı kim oldu? Galatasaray başkanlık seçimi bitti mi, kim kazandı? Başkan Süheyl Batum, Dursun Özbek mi oldu? İnci Taneleri hangi kanalda? İnci Taneleri dizisi ne zaman, nerede yayınlanıyor? İnci Taneleri hangi gün yayınlanıyor? Whatsapp çöktü mü? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 25 Mayıs Cumartesi Whatsapp sorunları! FA Cup Finali hangi kanalda? FA Cup Manchester City - Manchester United maçı nereden izlenir? Bridgerton 3. sezon 2. kısım ne zaman? Bridgerton 3. sezon 2. kısım hangi tarihte yayınlanacak? Trendyol Express Pazar günü çalışıyor mu? Trendyol Express Pazar günü dağıtım yapıyor mu, açık mı 2024? Pril boykot mu? Pril İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Pril Türk malı mı, sahibi kim? Aras Kargo Cumartesi çalışıyor mu? Aras Kargo Cumartesi günü dağıtım yapıyor mu, kargo kabul ediyor mu 2024? Elazığspor - Orduspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Elazığspor - Orduspor maçı nereden izlenir? Bingo boykot mu? Bingo İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Bingo Türk malı mı, sahibi kim? Osman Beşel olayı ne? Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel neden darp edildi?
Ağırlaştırılmış müebbetle yargılanacağını öğrenince cezaevinde intihar etti

Ağırlaştırılmış müebbetle yargılanacağını öğrenince cezaevinde intihar etti

title