Haberler

PKK, Almanya'dan Özür Diledi

Güncelleme:

Alman yayın kuruluşlarına konuşan KCK Başkanı Cemil Bayık, 1990'larda Almanya'da otoyolların kapatılması ve göstericilerin kendini yaktığı eylemler için özür diledi.

KCK Yürütme Konseyi Başkanı Cemil Bayık, Almanya'dan PKK adına özür diledi. Alman WDR ve NDR yayın kuruluşlarına demeç veren Bayık, 1990'lı yıllarda Almanya'da otoyolların kapatılması ve göstericilerin kendini ateşe verdiği eylemler için özür diledi.

"BİR DAHA OLMAYACAK"

WDR'de yer alan ve Bayık ile yapıldığı belirtilen röportajda, "Ben PKK adına Alman halkından özür diliyorum. Böyle birşey bir daha olmayacak" ifadelerini kullanan Cemil Bayık, PKK'nın Türkiye'ye karşı yürüttüğü mücadelenin artık bağımsız bir Kürdistan istemediğini, politik bir çözümü amaçladığını söyledi.

"ARTIK TÜRKİYE'YE KARŞI SAVAŞMAYACAĞIZ"

Türkiye'ye karşı artık savaşmayacaklarını belirten Bayık, "Bir artık savaşa yeter diyoruz. Ne biz, ne de Türk devleti savaşla amacına ulaşabildi" diye konuştu.

Kandilde yapıldığı belirtilen röportajda, PKK'nın önceliğinin IŞİD'e karşı mücadele olduğunu kaydeden Bayık, "Şimdi Sincar'da yoğun mücadele veriyoruz" dedi.

"PKK TERÖR LİSTESİNDEN ÇIKARTILSIN"

Bu arada, Avrupa Birliği ve Almanya'da halen terör örgütü statüsünde olan PKK'nın durumunun yeniden gözden geçirilmesi için Sosyal Demeokrat Parti SPD'den talep geldi. SPD Parlamento Başkanvekili Rolf Mützenich, IŞİD'e karşı verdiği mücadele nedeniyle PKK'nın terör örgütü statüsünün yeniden değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Bayık'ın açıklamalarını WDR'e değerlendiren Rolf Mützenich, PKK'nın Almanya'da şiddetten vazgeçtiğini söylemesinin farklı bir söylem olduğunu belirterek, bunun kalıcılığı durumunda yeniden değerlendirme konusunda bir şansı hakkettiğini vurguladı.

"ALMANYA TÜRKLERDEN DAHA TÜRK OLMASIN"

Konuya ilişkin haberde WDR, Kerkük Valisi Necmeddin Kerim'in de PKK'nın terör örgütü statüsünün kaldırılmasını istediğine yer verdi. WDR, Kerkük Valisinin, "Almanlar Türklerden daha Türk olamaz. Türkiye şu an PKK ile pazarlık halinde" dediğini aktardı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cemil Bayık Türkiye Almanya Politika Dünya Güncel Haberler

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Eşi ve 3 yaşındaki oğlunu silahla vurarak öldüren polis aynı tabancayla intihar etti

Eşi ve 3 yaşındaki oğlunu silahla vurarak öldüren polis aynı tabancayla intihar etti

Kızıldeniz'de tansiyon yüksek! Husiler, biri ABD'ye ait 3 gemiyi füzelerle yerle bir etti

Kızıldeniz'de tansiyon yüksek! Husiler, biri ABD'ye ait 3 gemiyi füzelerle yerle bir etti

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden 'Neden' sorusuna 'Sadece Allah rızası için' yanıtı

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden "Neden" sorusuna "Sadece Allah rızası için" yanıtı

500

Yorumlar (89)

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE:

NE ÖZÜR DİLEMESİ GELİN (BARIŞMAYA) TEK TEK ASALIM SİZ KÖPEKLERİ HEMDE SEVE SEVE ASAR ETLERİNİZİ NİME NİME PARÇALAMAKTAN GURUR DUYARIM. . .

31
8
yanıtYanıtla
Zorbey. Türkiyeden özür dile:

Türkiyeden özür dile

36
3
yanıtYanıtla
ibilgili:

sen ilk önce kendi halkından özür dile dilemez niye patronu almanyada ondan

13
23
yanıtYanıtla
KaaNMobil-IOS:

bay bee teyyip arapdogan bak eserine

32
4
yanıtYanıtla
Fero:

Yıllarca kürtlerin kanıyla beslenen pkk yöneticileri ve apo 40 yıl sonra geldiği nokta da kürt sorununu ekolojik ve kadın hakları sorununa indirgemiş. Kürtlere en büyük zararı vermiştir. Şimdilerde ise iran la hareker ederek Barzani nin kurduğu yönetimi yıkma çabasında. Daha 4-5 ay önce Almanya ya seslenerek Almanya peşmergeye silah vermesin demiştir. Pkk bir sindirme ve enerjinin boşa tüketilmesi amacıyla kurulmuş bir örgüttür. Tarih bunları yazacak ve lanetleyecektir.

27
9
yanıtYanıtla
TürkMobil-IOS:

o kadar polis ve asker katledip geriye dul,yetim,gözü yaşlı ana bıraktınız.siz gebermeden bu dava bitmez

27
9
yanıtYanıtla
ZAZA DIYARBAKIRLImobilWeb@haberler.com:

TÜRK KÜRT KARDESTIR YILANIN BASLARI KALLESTIR

30
5
yanıtYanıtla
pislik:

layık olduğunuz yerde farelerle lağmada geberip gidersiniz inş pislikler.

24
11
yanıtYanıtla
Cengo:

Şu an savaş çıkarsalar kaçacak yerleri yok. Yoksa durmazlar böyle. Kapsamlı bi operasyon yapılsa mecbur sınır dışına çekilmeleri lazım. Şu an sınır dışına çekilecek olsalar IŞİD bunları tek tek keser. Bi yerleri yemediği için böyle kuzu kuzu duruyolar. Zaten bu zamana kadar kullanıldıklarının farkına da varmışlardır. Şu durumda savaş çıkarsalar kendi aleyhlerine olur.

23
11
yanıtYanıtla
21:

bu ülkede bir referandum yapılsa ışid mi terörist örgüttür pkk mı diye yüzde 90 pkk çıkar sizin belanızı önce ALLAH sonra ışid versin adi teröristler

25
9
yanıtYanıtla
Tüm 89 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title