Haberler

Ömer Fethi Gürer'den TMO'nun Arpa İthalatına Tepki: "'bugün Arz Açığı Yok' Diyen Bakanların Sözüne İnanmayacağız da Kime İnanacağız?"

Güncelleme:

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) 495 bin ton arpa ithalatını eleştirerek, "Hazine ve Maliye Bakanlığı Nebati ile Tarım ve Orman Bakanı Kirişci geçtiğimiz günlerde yapmış oldukları açıklamada, hububatta iyi bir sezon geçtiğini buğday ve arpa stoklarının yeterli olduğunu, arz açığı bulunmadığını ifade etmişlerdi. Bu durumda bu ithalat nereden çıktı?.. Bugün 'arz açığı yok’ diyen bakanların sözüne inanmayacağız da kime inanacağız?" dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) 495 bin ton arpa ithalatını eleştirerek, "Hazine ve Maliye Bakanlığı Nebati ile Tarım ve Orman Bakanı Kirişci geçtiğimiz günlerde yapmış oldukları açıklamada, hububat iyi bir sezon geçtiğini buğday ve arpa stoklarının yeterli olduğunu, arz açığı bulunmadığını ifade etmişlerdi. Bu durumda bu ithalat nereden çıktı?.. Bugün 'arz açığı yok' diyen bakanların sözüne inanmayacağız da kime inanacağız?" dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TMO'nun arpa ithalatı duyurusuyla ilgili açıklama yaptı. Gürer, şöyle dedi:

"Hazine ve Maliye Bakanlığı Nebati ile Tarım ve Orman Bakanı Kirişci geçtiğimiz günlerde yapmış oldukları açıklamada, hububat iyi bir sezon geçtiğini buğday ve arpa stoklarının yeterli olduğunu arz açığı bulunmadığını ifade etmişlerdi. Bu durumda bu ithalat nereden çıktı? Yine iktidarın mumu yatsıya kadar yandı. İthalat tam da çiftçinin önümüzdeki dönem buğday ve arpa ekmek için tarlaya gideceği zamanda açıklandı. Böyle olunca kafalar da karıştı.

TÜİK tarafından yapılan açıklamada, mayıs ayındaki öngörü ülkemizde 8,5 milyon ton arpa üretimi gerçekleşeceği yönündeydi. Bu halde ülkemiz neden ithalata yöneldi? İthalattan kim rant sağlıyor?

Toprak Mahsulleri Ofisi 495 bin ton yemlik arpa ithalatına yöneleceğini duyurması hem çiftçiyi kaygılandırdı hem de Toprak Mahsulleri Ofisi'nin 'stoklarda yeterli ürün var' açıklamasında şüphe yarattı. Bugün 'arz açığı yok' diyen bakanların sözüne inanmayacağız da kime inanacağız? Verilerle mi oynanıyor? Yoksa birileri rant mı elde ediyor?"

Kaynak: ANKA / Güncel

Toprak Mahsulleri Ofisi Ömer Fethi Gürer Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title