Haberler

"Oğlumun Öldürülmesi İçin Tabancayı Veren Dünürümün Eşi de Tutuklansın"

Bursa'da damadı 27 yaşındaki Sezgin Yalavaç'ı öldürüp, dünürü 51 yaşındaki Sezgin Yalavaç'ı yaraladığı iddia edilen 51 yaşındaki Hilmi Güler ve eşi 36 yaşındaki Sebahat Güler'in yargılanmasına devam edildi.

Bursa'da damadı 27 yaşındaki Sezgin Yalavaç'ı öldürüp, dünürü 51 yaşındaki Sezgin Yalavaç'ı yaraladığı iddia edilen 51 yaşındaki Hilmi Güler ve eşi 36 yaşındaki Sebahat Güler'in yargılanmasına devam edildi. Cafer Yalavaç, işlenen cinayete ortak olduğunu öne sürdüğü Sebahat Güler'in de tutuklanması için mahkemeye dilekçe verdi. Mahkeme, Cafer Yalavaç'ın isteğini kabul etmedi.

Merkez Osmangazi İlçesi'nde geçen eylül ayında yüksekokul öğrencisi 18 yaşındaki Seda Yalavaç, sevgilisi Sezgin Yalavaç ile evlenmesine ailesinin izin vermemesi üzerine 4 kez evden kaçtı. Babası Hilmi Güler'in her defasında bulup evine götürdüğü Seda Yalavaç, olaydan 15 gün önce Balıkesir'e kaçarak sevgilisi Sezgin Yalavaç ile evlendi. Çift, daha sonra Bursa'ya dönerek Sezgin Yalavaç'ın babası Cafer'in evine yerleşti.

Psikolojik tedavi görmesi gereken kızının, kaçtığı Sezgin Yalavaç'ın ailesi tarafından uyuşturucuya alıştırıldığını öne süren Hilmi Güler, eşi Sebahat Güler ile olay günü kızlarının oturduğu Atıcılar Mahallesi'ndeki eve gitti. Evin önünde çıkan tartışma sırasında Hilmi Güler, tabancayla damat ve dünürünü yaraladı. Hastaneye kaldırılan Sezgin Yalavaç kurtarılamadı. Gözaltına alınan Hilmi Güler tutuklanırken, eşi Sebahat Güler ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Kasten adam öldürmek' ve 'Yaralamak' suçlarından suçundan ömür boyu hapis ve 20 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanık Hilmi Güler ile cinayete yardım ettiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan Sebahat Güler, tekrar hakim karşısına çıktı.

Duruşmaya mağdur olarak katılan Cafer Yalavaç oğlunu öldüren, kendisini de yaralayan sanık Hilmi Güler'e silahı verdiğini öne sürdüğü eşi Sebahat Güler'in de tutuklanmasını istedi. Cafer Yalavaç, mahkemeye verdiği 4 safyalık ifadesinde, "Dünürüm kadar o da suçludur" diye yazdı.

"KAVGAYI AYIRMAK İÇİN ARACIMLA ÇARPACAKTIM"

Duruşmada tanık olarak dinlenen Sedat Turan ise, olay anında evin yanında bulunan tamirhanede aracının frenlerini tamir ettirdiğini anlatırken "Bir adamın çuvaldan çıkardığı baltayı otomobilin içine doğru savurduğunu gördüm. Ayrıca kapının önünde de birkaç kişi vardı. Kavgayı ayırmak için üzerlerine doğru arabayı sürüp baltayı sallayan Cafer Yalavaç'a çarpmayı düşündüm. Fakat, karşıdan bir başka otomobilin geldiğini görünce durmak zorunda kaldım. Bu sırada Sezgin Yalavaç elinde döner bıçağıyla üzerime doğru gelince 'kavgayı ayırmaya geldim" deyip döndüm" diye konuştu.

Sebahat Güler'in tutuklanma istemini reddeden mahkeme, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için davayı ertelendi. - Bursa / Osmangazi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir Osmangazi Politika Güncel Haberler

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den 'Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok' çıkışı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den "Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok" çıkışı

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title