Haberler

Oecd'den Uluslararası Vergi Kaçakçılığıyla Mücadele

OECD tarafından bu yıl 7'ncisi Berlin’de düzenlenen Küresel Forum’da, 50 ülke ve bölgenin temsilcisi 2017 yılından itibaren “vergi mükelleflerinin mali bilgilerini otomatik olarak paylaşmayı” öngören anlaşmayı imzaladı.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından düzenlenen Küresel Forum'da 50 ülke ve bölgenin temsilcisi, vergi kaçakçılığı ile mücadele amacıyla 2017 yılından itibaren "vergi mükelleflerinin mali bilgilerini otomatik olarak paylaşmayı" öngören anlaşmayı imzaladı.

OECD'nin girişimiyle hazırlanan ve uluslararası vergi kaçakçılığı ile mücadelede Otomatik Bilgi Değişimi (AEOI)  mekanizmasını yaşama geçirecek anlaşma, aralarında Almanya, Fransa, İtalya, İngiltere ve Güney Afrika'nın da bulunduğu 50 ülke ve bölgenin temsilcileri tarafından imzalandı. Lihtenştayn ve Cayman adaları da anlaşmaya imza koydu.

OECD tarafından bu yıl 7'ncisi Berlin'de düzenlenen Küresel Forum'da imzalanan anlaşmayla taraflar 2017 yılından itibaren vergi mükelleflerinin banka hesaplarına ilişkin bilgileri, karşılıklılık esasına göre ve otomatik olarak paylaşmayı taahhüt etti.

Küresel Forum'a üye olan diğer 35 ülke ve bölgenin temsilcileri ise 2018 yılından itibaren AEOI'yı uygulamaya geçirme konusunda niyet beyanında bulundu.

OECD Genel Sekreteri Angel Gurria, imza töreninin ardından yaptığı açıklamada, anlaşmanın uluslararası alanda vergi kaçakçılığıyla mücadelede işbirliğine büyük bir ivme kazandıracağını belirterek, "Vergi kaçıranlar için artık dünya küçülüyor" dedi.

Anlaşmanın kısa bir zaman diliminde sonuçlandırılmasının önemine işaret eden Gurria, "G20 tarafından belirlenen vergi kaçakçılığı ile mücadele hedefinde somut ilerleme sağlıyoruz" diye konuştu. - Berlin

Kaynak: AA / Güncel

Almanya İtalya Fransa Berlin Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İbrahim Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İbrahim Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi kimdir? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! (BELLİ OLDU) Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'lerde kimler var? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı?
Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title