Haberler

NASA Beklenen Açıklamayı Yaptı! Güneş Sisteminin Tıpatıp Bir Benzeri Bulundu

Güncelleme:

NASA, günlerdir heyecanla beklenen açıklamayı dün yaptı. Güneş sistemimizin neredeyse bir kopyası olan 8 gezegene sahip bir sistem bulunduğunu duyurdu.

Nasa Türkiye saatiyle yaklaşık akşam 9'da başlayan canlı yayın ile Google ile birlikte 2009'da başlattıkları programın, bulgularını duyurdu. Google'ın geliştirdiği yapay zekayı kullanan Nasa, bizim güneş sistemimize neredeyse tıpatıp benzeyen 8 gezegenli bir sistem buldu. Nasa, bulduğu bu gezegen sistemine Kepler-90 adını verdi.

GÜNEŞTEN DAHA BÜYÜK VE SICAK

Yeni gezegen sisteminin Dünya'dan 2 bin 545 ışık yılı uzaklıkta olduğu bildirildi. Gezegen sisteminin merkezindeki yıldızın, Güneş'ten daha sıcak ve büyük olduğu belirtildi.

YÜZEY SICAKLIĞI 420 DERECE

Sistemin en küçük gezegeni olan Kepler 90i, dünyadan üçte bir oranında daha büyük ve yaklaşık 420 santigrat derece sıcaklığında.

Washington DC'deki NASA merkezinden astrofizik direktörü Paul Hertz, gezegen sisteminin güneş sistemiyle benzerliğini vurguladı.

Kepler Uzay Teleskobu şimdiye kadar 4 bini aşkın gezegen adayı gök cismini yakaladı.

NASA ANGARYADAN KURTULDU

Aslında NASA'nın bildiğimiz evreni keşfederken ki en büyük sıkıntısı bu verileri işlemek için yıllardır insan gücü harcamasıydı. Aslında angarya sayılabilecek bu iş artık bir yapay zekaya devredilerek, NASA'daki araştırmalar daha önemli konulara eğilebilecek.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Google NASA Komik - İlginç Teknoloji Dünya Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye teröristana izin vermeyecek, harekete geçmekten çekinmeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye teröristana izin vermeyecek, harekete geçmekten çekinmeyiz

Yeniden yapılanma sürecine giren FETÖ'cü kadınlara ağır darbe! Görüntüyü izleyen ekipler tepelerine bindi

Yeniden yapılanma sürecine giren FETÖ'cü kadınlara ağır darbe! Görüntüyü izleyen ekipler tepelerine bindi

Adliye odasına astığı silahlarla poz vermişti! Hakim Oktay Tabur'un görevine son verildi

Adliye odasına astığı silahlarla poz vermişti! Hakim Oktay Tabur'un görevine son verildi

İnsanları böyle kandırıyordu! Son numarası işe yaramayınca foyası ortaya çıktı

İnsanları böyle kandırıyordu! Son numarası işe yaramayınca foyası ortaya çıktı

500

Yorumlar (51)

Düz Dur:

Yahu kardeşim Zaten uzayın başı belli sonu belli. İki ışık gördümmü aha dünyaya benziyo yok hayat var, yaşamaya uygunmuş bilmem neymiş. Hap sahtekarlık peşindeler yahu. La onlar gezegen bile değil ışık ışık. Gezegen bi kere ışık saçmaz. Işık saçsa Dünya niye ışık saçmıyor kardeşim. O zaman hiç gece olmazdı. Dünyadan başka gezegen yokki zaten uzayda. Dünyada düz olduğu için güneş dünyanın etrafında dönüyor işte. Alt tarafına geçince gece oluyor üst tarafına geçince gündüz oluyor. Güneş dediğimiz şeyde futbol topunun 10-15 katı büyüklükte bir şey. Ay yine aynı. Güneşte aynı gökkuşağı gibi üzerine yaklaştıkça uzaklaşıyor. Allah öyle yaratmış. Dünyadan başka gidecek yer falanda yok. Daha dünyanın alt tarafına geçemiyoruz. Gerçi altına geçsej aşağı düşeriz.

4
40
yanıtYanıtla
eto.:

BEYLER BUNLAR HEP YALAN. . DÜNYA DÜZ AYETLERDE GEÇİYO UZAYA HİÇ ÇIKILMADI. AYETTELERDE BİLE GÖK KUBBEYİ AŞAMASSINIZ DİYOR. . BUNLAR NASANIN YALANLARI. DÜNYADA BÜTÜN UZAY BİLİMLERİ NASAYA BAĞLI . UZAYA ÇIKILMADI VE DÜNYA YUVARLAK DEĞİL

3
20
yanıtYanıtla
Ugur:

dunyadaki en yuvarlak sey sensin git tescil ettir

yanıt16
yanıt1
adonis:

Sen o ayetleri iyi oku bakalım, arap yarımadası dışındaki herhangi bir meyveden ya da hayvandan bahsetmiş mi? Kendi indiği coğrafyanın dışında bir yerden bilgi veremeyen ayetler gezegenlerin şekli ve uzay ile ilgili bilgi verecek? Komiksiniz.

yanıt3
yanıt8
sado:

inandıramazsın kardeşim çünkü insanlara duymak istedikleri şeyleri söylemiyorsun sözde nasa ve onun şarlatanlarının tüm kurgularına sorgusuz süalsiz biat etmişler ne zamanki birşey bulunur biz kuranda var zaten dediğimiz zaman e bulunmadan önce deseydiniz diyorlar iyide diyoruz zaten ama sallamıyorsunuz bakın şimdi yine diyoruz ama alay ediyorsunuz yakında gerçekler ortaya çıktığı zaman hepiniz nasılda uyutulmuşsunuz anlayacaksınız dünya düzdür bunu not alın ve şu önyargılarınızı bırakın artık

yanıt1
yanıt4
sado:

uzaya ne zaman gidildi o nasa ve Hollywood sütüdyolarında hazırladığınız animasyonları iyi yutturuyorsunuz insanlar inanıyor çünkü insanlara duymak istedikleri şeyi söylüyorsunuz inanmayın arkadaşlar dünyadan başka yeryüzü yok dünyadan başka yaşam yeri yok bunların hepsi yalan daha ay a bile gidemediler hepsi birer kurgu ve aldatmaca

4
16
yanıtYanıtla
Nasa:

Ay a bile gidemediler demen aslında ay a gitmenin çok kolay olduğu anlamına gelir ve eger nasa ay a bile gidememis olsa bile giden yüzlerce insanin olmasi lazim çünkü dediğin cümleden bu anlam çıkıyor. Son olarak ay a 1 defa gidilmedi nasa ay a bir cok defa gitti bir çok arac yolladi hepsi yalan ve uydurma mi? Ek olarak dünya üzerinde bir cok uzay ajansı var ve milyar dolarlar harcaniyor sadece insanlari kandirmak icin mi yapiliyor yani bu kadar para harcanan bir yerde seni kandirmanin onlara ne gibi yarari olacak? Boş konusmayi sacma sapan teokratik seylere ugrasmayi bırakın gelecek bilimde gökyüzünde uzayda insanlik dünya da doğdu ama dünya da ölmeye niyeti yok. Bizler göremeyecegiz ama gün geldiğin de baska galaksilere gidebilecegiz. Bu bir tahmindir bilimsel verilere dayanir inançlara degil

yanıt6
yanıt3
Kepler:

bu ne bir bir cehalet böyle!

yanıt3
yanıt4
necati:

NASA mısın ne karın ağrısısın valla varya tam bir manyaksın. kendini sen epey bi bilinçli bişey sanmaktasın ama bil ki yanılmaktasın. bak kardeş öncelikle sadece insanoğlu değil bütün canlı cansız ne varsa kıyametle birlikte yok olup gidecek sen neyin iddiasındasın. yok başka galaksilere gidilecekmişte bilmem neymiş. seninkide ne bilimsel veriymiş be. bilime elbette ki karşı değiliz ama biliminde bilinçli takip edilmesi taraftarıyız. öyle önüne sürülen her şeyi bilim diye yutmak olurmu. . .

yanıt4
yanıt8
mazo:

umarım ölürsün.

yanıt4
yanıt3
Tüm 51 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title