Haberler

Muş Bulanık'ta 15 Temmuz etkinlikleri düzenlendi

Güncelleme:

Muş'un Bulanık ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi. Programda, darbe girişimi ile ilgili sinevizyon izletildi ve konuşmalar yapıldı. Etkinliğe çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Muş'un Bulanık ilçesinde "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.

Bulanık Kent Meydanı'nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili sinevizyon izletildi.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Oğuzhan Ocak, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da, tıpkı Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi darbe girişiminin mucizevi bir direnişle bertaraf edilişinin gururunu yaşadıklarını söyledi.

"Tarihin en ağır imtihanlarından birini yaşayan ülkemiz, 7 yıl önce 15 Temmuz gecesi devletimizin içine sızmış bir grup FETÖ'cü çete tarafından, milletimize ait tanklar, silahlar ve uçaklarla hain bir saldırıya maruz kalmıştır." diyen Ocak, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere idarecilerimizin dirayeti, aziz milletimizin cesareti ve bu memleketin öz evlatları olan kahraman silahlı güçlerimizin üstün gayret ve eşsiz direnişiyle bu saldırı bertaraf edilmiştir. Bugün milletimiz, demokrasi dışında hiçbir güce boyun eğmeyeceğini tarihe altın harflerle yazmıştır. Bundan sonraki her türlü gayri meşru girişimin önünü kapatmış, demokrasi ve cumhuriyetine sahip çıkmıştır."

Selaların okunmasıyla son bulan programa, Cumhuriyet Başsavcısı Aytekin Tetik, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Kazım Tüysüz, İlçe Garnizon Komutanı Üsteğmen Tekin Kıpçak, İlçe Emniyet Müdürü Aytaç Tefek, Terörle Mücadele Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Tahsin Öndül, İlçe Müftü Vekili Servet Gület, STK temsilcileri, şehit ve gazi aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Darbe Girişimi Demokrasi 15 Temmuz Bulanık Muş Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı?
title