Haberler

MİT ve Emniyet'ten MOSSAD ajanlarına operasyon: 7 gözaltı

Güncelleme:

MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından İstanbul ve İzmir'de gerçekleştirilen operasyonda, MOSSAD'a bilgi sattığı tespit edilen 7 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon, MOSSAD'ın Türkiye'deki hedeflerini takip ettiği özel dedektifler aracılığıyla saptanması üzerine gerçekleştirildi.

MİT ve Emniyet'ten MOSSAD ajanlarına operasyon: 7 gözaltı

MİLLİ İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından İstanbul ve İzmir'de eş zamanlı düzenlenen operasyonda, MOSSAD'a dolaylı yoldan bilgi sattığı tespit edilen 7 şüpheli gözaltına alındı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre; MİT, İsrail istihbarat servisi MOSSAD'ın, Türkiye'deki hedeflerini özel dedektifler aracılığıyla takip ettiğini saptadı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamda, MOSSAD ile bağlantılı 9 kişi tespit edildi. Öğrendikleri bilgileri özel dedektifler aracılığıyla para karşılığı MOSSAD'a sattığı belirlenen 9 kişinin yakalanması için İstanbul ve İzmir'de MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen ortak operasyonda 7 şüpheli yakalandı. Firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

Güvenlik kaynakları; operasyonun MOSSAD'ın özel dedektif ve taktik elemanlarına yönelik ilk operasyon olmadığını, Aralık 2022'de düzenlenen operasyonda 68 kişi hakkında işlem yapıldığını açıkladı. (DHA)

ARŞİV GÖRÜNTÜLERLE ANKARA, (DHA)-

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Emniyet Müdürlüğü Operasyon İstanbul Türkiye Mossad İzmir Güvenlik Soruşturma Gözaltı Operasyon Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title