Haberler

MHP Çağrı Heyti Başkanı Parti Yönetiminin İstifasını İstedi

Güncelleme:

Akşener'e yakınlığıyla bilinen MHP Çağrı Heyeti Başkanı Müsavat Dervişoğlu, seçimli olağanüstü kurultaya gidilebilmesi için parti yönetiminin istifa etmesini önerdi.

MHP 6'ncı Olağanüstü Büyük Kongresi'nin Divan Başkanı MHP eski İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, parti yönetiminin samimiyet testinden geçtiğini belirterek, seçimli olağanüstü kurultayın yolunu açabilmek için iki yöntem önerdi. Bunlardan biri MHP yönetiminin istifa etmesi.

"SAMİMİ İSELER DAVAYI GERİ ÇEKERLER"

Çağrı Heyeti'nin topladığı 19 Haziran'daki kongrede, olağanüstü kongreyi toplamak için yetki verilen heyetin Başkanı, MHP eski İzmir Müsavat Dervişoğlu, seçimli olağanüstü kurultay yapabilmek için farklı iki yol önerdi. Dervişoğlu, "MHP Genel Merkezi seçimli olağanüstü kurultay talebinde samimi ise kendileri tarafından Cemal Enginyurt'a açtırılan davanın geri çekilmesini sağlayarak seçimli kurultayın önünü açabilir. Bunu yapmazlarsa, genel başkan ve yetkili kurulların seçimini mümkün kılan bir kurultay gerçekleşebilmesi için genel başkanın ve yetkili kurulların istifasıyla bunu mümkün kılabilirler."

"YETKİLİ ORGANLARIN TEMEL GÖREVİDİR"

Milliyetçi Ülkücü iradeye güveniyor, inanıyor ve saygı gösteriyorlarsa bu samimiyet sınavından kaçmasınlar. Tüm demokratik yolları denedik. Bize bu kurultayın gerçekleştirilebilmesi için hukuki mücadeleden başka yol bırakmayanlar artık doğru bir karar vermek durumundadırlar. Partimizin mahkeme kapılarında zaman kaybeden bir siyasi kurum olarak anılmasının önüne geçmek başta genel başkan olmak üzere MHP'nin yetkili organlarının temel görevidir" dedi.

"HESAP SORMAZSAK ALDIĞIMIZ NEFES BİZE HARAM OLSUN"

MHP'li Dervişoğlu facebook sayfasından "Adamın biri Ankara 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesine giderek, zatınızdan alacağı olduğundan bahisle evinizin haczedilmesini istese; hakim bey de çek, senet, makbuz ya da sözleşme olup olmadığını sormadan evinize bir icra memurunu gönderip eşyalarınızı kaldırıp götürse kendinizi soyguna uğramış gibi hissetmez misiniz? İşte, MHP delegelerinin alınteri ve emekleriyle gerçekleştirilen meşru ve hukuki kurultayımız tıpkı böyle bir yöntemle sonuçlarıyla birlikte gasp edilmiştir. Bu maskeli soygunculardan hesap sormazsak aldığımız nefes bize haram olsun" notunu da paylaştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cemal Enginyurt İzmir Mhp Politika Güncel Haberler

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

'Geç saatte dışarı çıkma' cinayeti! 16 yaşındaki kız çocuğu, dayısını bıçaklayarak öldürdü

"Geç saatte dışarı çıkma" cinayeti! 16 yaşındaki kız çocuğu, dayısını bıçaklayarak öldürdü

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

Bakmadan Geçme

Şahane Hayatım 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Mayıs Şahane Hayatım yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Akran zorbalığı nedir? Akran zorbalığı ile nasıl başa çıkılır? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Almanya-Türkiye Milletler Ligi maçı canlı izle! ALMANYA- TÜRKİYE VOLEYBOL MAÇI (HD) İZLEME LİNKİ BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Bittin Sen filmi oyuncuları kim, konusu ne? Bittin Sen filmi ne zaman, nerede çekildi? #128250 Rekabet Kurumu'ndan beyaz et firmalarına ceza! Hangi firmalar ceza aldı, neden ceza aldılar? Hansi Flick kimdir, kaç yaşında? Barcelona'nın yeni teknik direktörü kim? Hababam Sınıfı ne zaman, nerede çekildi? İlk Hababam Sınıfı kaç yılında çekildi? #128250 ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! SON DAKİKA: Az önce deprem mi oldu? Deprem nerede oldu, kaç şiddetinde oldu? AFAD/Kandilli Rasathanesi Deprem İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Avrupa'da sokak hayvanları ne yapılıyor? Avrupa'da köpek sorunu nasıl çözüldü?
Rekabet Kurumu'ndan 4 ünlü beyaz et firmasına 1,2 milyar lira ceza

Rekabet Kurumu'ndan 4 ünlü beyaz et firmasına 1,2 milyar lira ceza

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title