Haberler

Merkel, Dünyanın En Güçlü Kadını

Güncelleme:

Forbes'ın her yıl yayınladığı 'Dünyanın En Güçlü 100 Kadını' listesinin zirvesinde bu yıl da Angela Merkel yer aldı.

Amerika'daki ünlü ekonomi dergisi Forbes'ın her yıl yayınladığı 'Dünyanın En Güçlü 100 Kadını' listesinin zirvesinde bu yıl da Almanya Başbakanı Angela Merkel yer aldı.

Forbes dergisinin geleneksel olarak yayımladığı 'dünyanın en güçlü 100 kadını' listesinin 2012 sıralaması açıklandı. Kadınların şöhret ya da popülerliğinden çok sözünün geçerliliğine göre seçildiği listede büyük şirketlerin yöneticilerinden, ülke yöneticilerine kadar birçok farklı ülkeden kadın bulunuyor. Dergi ilk sıraya yerleştirdiği Merkel'i Avrupa Birliği'nin tartışmasız başı ve Avrupa'da küresel ekonomik gücün lideri olarak nitelendirdi. Siyasi şahsiyetlerin yanı sıra iş dünyası ve teknoloji sektörü, medya ve eğlence dünyasından isimlerin yer aldığı listede yer alan ilk 3 isim Angela Merkel, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Brezilya'nın ilk kadın devlet başkanı Dilma Rousseff oldu. Bunları; Melinda Gates, Jill Abramson, Sonia Gandhi, Michelle Obama, Christine Lagarde, Janet Napolitano ve Sheryl Sandberg izledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Avrupa Birliği Angela Merkel Forbes Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title