Haberler

Loto'dan Kazandığını Batırınca Yeniden Loto'ya Sarıldı

Ordu'nun Perşembe İlçesinde Ziraat Bankası'nda Çaycı Olarak Çalışırken 25 Ocak 2003'te Sayısal Loto'dan 844 Bin YTL'lik İkramiye Kazanan Hayri Kaya, 3 Yılda Bilmediği İşlere Girip Batınca Yeniden Sayısal Loto'ya Umut Bağladı. Köyde Kaldığı Ev İcralık Olan, 5 Ay Cezaevinde Yatan ve Bugün Yurtdışında İşçi Olarak Çalışan Bir Akrabasının Yardımıyla Yaşayan Kaya, "Her Hafta 3 veya 4 Tutturuyorum. En...

Ordu'nun Perşembe ilçesinde Ziraat Bankası'nda çaycı olarak çalışırken 25 Ocak 2003'te Sayısal Loto'dan 844 bin YTL'lik ikramiye kazanan Hayri Kaya, 3 yılda bilmediği işlere girip batınca yeniden Sayısal Loto'ya umut bağladı. Köyde kaldığı ev icralık olan, 5 ay cezaevinde yatan ve bugün yurtdışında işçi olarak çalışan bir akrabasının yardımıyla yaşayan Kaya, "Her hafta 3 veya 4 tutturuyorum. Eninde sonunda büyük ikramiyeyi yeniden kazanacağım" dedi.

İkramiye çıktıktan sonra hayatında birçok değişiklik olduğunu, etrafındaki insanların çoğaldığını ve ticaret yapmak için bilmediği işlere girdiğini anlatan Hayri Kaya, yaptıklarından büyük pişmanlık duyduğunu söyledi. İkramiyeyi kazandıktan sonra hayatın çok hızlı aktığını ve ne yaptığını doğru dürüst hatırlamadığını belirten Kaya, şimdi işsiz ve parasız olduğunu ifade etti. Kaya, "İkramiye çıkınca hayatımda bir sürü değişiklik oldu. Akrabalarım ve tanımadığım kişiler çoğaldı. Bende yardımsever birisi olduğum için elimden geldiği kadar yardım ettim. Ama bilmediğim işlere girdim, hepsinden de zarar ettik. Haliyle para bitti. Bana çıkan 844 bin YTL bana göre çok büyük bir paraydı, ama maalesef büyük bir para değilmiş. Şimdi işsizim ve beş parasızım. Şu anda çok zor durumdayız. Eşim çalışıyor. Bende evde akrabamın yardımıyla yaşıyorum" diye konuştu.

Paralı olduğu günlerde insan ilişkilerinin de menfaate dayalı olduğunu fark ettiğini kaydeden Kaya, "Ne yazık ki, para ile arkadaşlık ve dostluk olduğunu öğrendim. Paranız çok olduğu zaman arkadaşınız çok oluyor, olmadığı zaman etrafınızdaki insanların gerçek yüzü meydana çıkıyor. Ne yazık ki bunu öğrendik" dedi.

Sayısal Loto'da ikramiye çıkan ve çıkacak olanlara da tavsiyede bulunan Kaya, "Kimsenin ağzına bakıp nasihatlerini dinlemeyin. Kendi iç sesinizi dinleyin ve bilmediğiniz işlere girmeyin. Bu paranın harcanmasından çok akıllı olması gerekiyor. Ama paranın gücüne de kimse inanmasın. 2-3 milyar YTL çıksa bile o para bir gün biter. Çünkü çalışmadan gelen paranın değeri yok" şeklinde konuştu.

Loto oynamaya devam ettiğini, 6 tutturmasa bile her hafta 3 veya 4 tutturduğunu ifade eden Kaya, "Bu zamana kadar Loto'dan hiç kaybetmedim. Her hafta 3 veya 4 tutturuyorum. Mesela 2 haftada bir 4 biliyorum. Devamlı 3 çıkıyor. Cebimden kolon parası çıktığı yok. İnanıyorum ki bir kez daha büyük ikramiyeyi tutturacağım. Ama geç mi olur erken mi olur Allah bilir. Bu kez ise paramı hesaplı harcayacağım" diye konuştu.

(MAK-SA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Düştükleri notu görmeniz lazım! Fenerbahçe'den Galatasaray'a maç sonu olay gönderme

Düştükleri notu görmeniz lazım! Fenerbahçe'den Galatasaray'a maç sonu olay gönderme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title