Haberler

Konya Başbakan Yardımcısı Elvan, Konya'da Cenaze Törenine Katıldı

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Konya'da yaşamını yitiren 86 yaşındaki vaiz Abdurrahman Öksüz'ün cenaze törenine katıldı.

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Konya'da yaşamını yitiren 86 yaşındaki vaiz Abdurrahman Öksüz'ün cenaze törenine katıldı. Konya'da 1959 yılından itibaren vaiz olarak görev yapan Abdurrahman Öksüz, dün yaşamını yitirdi. Öksüz'ün cenazesi bugün Kapu Camii de kılınan cenaze namazı ardından Üçler Mezarlığı'nda defnedildi. Öksüz'ün cenazesi camiden alınıp yaklaşık 800 metre ilerideki mezarlığa omuzlar üzerinde taşındı. Cenazeyi omuzlarda taşımak içinde metrelerce kuyruk oluştu. Cenaze törenine Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekilleri Ziya Altunyaldız ve Abdullah Ağralı, AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve binlerce seveni katıldı. Elvan, "Hocamız çok kıymetli bir İslam alemiydi. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu da cenaze törenine gelmek istedi. Ancak, gençlik kollarımızın bir programı nedeniyle katılamadı. Öksüz ailesine selamlarını iletmemi istedi. Hocamıza Allah rahmet eylesin" dedi. Abdurrahman Öksüz, 1929 yılında Akviran'ın Çatören Köyü'nde doğdu. İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden mezun oldu. Erzurum gezici Vaiz Müfettiş Sağıp Danişment Hoca'dan dini eğitim aldı. 1959 yılından itibaren de Konya'da gezici vaiz olarak görev yaptı. Abdurrahman Öksüz evli ve dört çocuk babasıydı.

(

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ak Parti Konya Politika Güncel Haberler

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den 'Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok' çıkışı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den "Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok" çıkışı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title