Haberler

KCK'lı Bayık'tan Küstah Çağrı: ABD'yle Doğrudan İlişki Kurmak İstiyoruz

Güncelleme:

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık, ABD'yi PKK'yla doğrudan ilişki kurmaya çağırdı.

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık, PKK ile Türkiye arasındaki çatışmaların IŞİD'le mücadeleye zarar verdiğini söyleyerek, ABD'yi PKK'yla doğrudan ilişki kurmaya çağırdı. Bayık, "ABD'yle dolaylı olarak bağlantıdayız ancak IŞİD'le mücadelede eşgüdüm sağlamak için doğrudan ilişki kurmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bayık, Erdoğan'ı Türkiye'nin IŞİD'e karşı işbirliğini ve mülteci krizini, PKK'ya yönelik savaşta dahil olmak üzere, Batı'nın kendi politikalarına yönelik desteğini kazanmak için kullanmakla suçladı. Çözüm süreci ile ilgili olarak AKP'yi eleştiren Bayık "Bu hareketi yok edemeyeceklerini anladıklarında (savaşa) son verecekler" dedi.

Reuters'a konuşan KCK liderinin söyledikleri satırbaşlarıyla şöyle:

– PKK ve Suriye'deki kardeş örgütü YPG IŞİD'le mücadelede en etkin güç olarak kendini kanıtladı. ABD öncülüğünde IŞİD'i 'yıpratıp yok etmek' için yürütülen harekatın da en önemli parçalarından biriyiz.

– Erdoğan, PKK ile mücadele dahil olmak üzere kendi politikalarına Batı'nın desteğini almak için Türkiye'nin IŞİD'le mücadelesini ve mülteci krizini istismar etti.

"ABD'YLE İLİŞKİ KURMAK İSTİYORUZ"

– Türkiye'nin taleplerine boyun eğer Batılı ülkeler çelişkili bir politika izliyor. Bu yüzden Paris'teki saldırılarda da görüldüğü gibi sürekli değişen IŞİD tehdidi karşısında bocalıyorlar. Türkiye veya Kürtlerle zorluk yaşamak istemiyorlar, o nedenle bir şekilde denge tutturmaya çalışıyorlar ama bu doğru değil. Paris'te olanlar bu politikanın sürdürülemeyeceğinin net bir mesajı. (Türkiye'deki) Kürt sorunu çözülmezse IŞİD sorunu da çözülmez.

– ABD'yle dolaylı olarak bağlantıdayız ancak IŞİD'le mücadelede eşgüdüm sağlamak için doğrudan ilişki kurmak istiyoruz.

– Uluslararası toplum IŞİD'i ortadan kaldırmak istiyorsa en iyi savaşan güce, PKK ve YPG'ye, yardım etmeli.

ÇÖZÜM SÜRECİ

– Çözüm sürecinin tekrar başlaması için iki taraf ateşkes üzerinde anlaşma sağlamalı ve üçüncü bir taraf barış için çerçeve oluşturan 10 maddeli 'Dolmabahçe mutabakatı'nı izlemeli.

– Doğrudan veya dolaylı olarak Türk devletiyle PKK arasında iletişim kurulmadı.

– Herhangi bir sürecin başında Abdullah Öcalan yer almalı. Çatışmalar Kürtlerin haklarını koruyacak yeni bir anayasayla sonlandırılabilir. Bu koşulları kabul ediyorlarsa biz hazırız. Bu hareketi yok edemeyeceklerini anladıklarında (savaşa) son verecekler.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Cemil Bayık Türkiye Paris Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı?
500

Yorumlar (301)

SERKAN:

Bütün dünya TÜRKLERE karşı osmanlıdan kuyruk acıları var kanadadan avusturalyadan ypg de teröristlere eğiten ajanlar bile var

108
2
yanıtYanıtla
MesutMobil-IOS:

bravo başkanım

17
91
yanıtYanıtla
MEHMET:

Yahu bunların birisinde, ne olur yahu birisinde neden adam gibi yüzü olmaz. Hepsi birbirinden nursuz.

85
10
yanıtYanıtla
karadenizli:

sürat sizde var çünkü türk batı çiftleşmesi

yanıt8
yanıt2
ZAZA 21:

helal olsun sana Cemil bayık bin can feda olsun sana

26
60
yanıtYanıtla
Mustafa YILDIRIM:

Ah ulan ahhhhh. Seni konuşturanlar utansın. Ah ulan ahhhh

59
25
yanıtYanıtla
DiyarBağlar:

Ben bir Kürt olarak bunların Allah belasını versin diyorum. Düne kadar sosyalizm diyorlardı. Şimdi kapitalist devlete sığınıyorlar. Bunların çıkış noktası zaten İsrail ve Batı uşaklığı. Amaç parçala- böl- yönet. Sevgili Türk ve Kürt kardeşlerim sakın bu oyuna gelmeyin. Amaçları zaten bu. Onlar Kürtleri temsil etmiyor. Doğu ve Güneydoğuda Ak Parti birinci çıktı. Kürt halkı artık bunlardan bıktı. Lütfen genelleme yaparak Kürtlere hakaret etmeyin. Onlar zaten bunu istiyor.

61
11
yanıtYanıtla
Türkmen:

Kardeşim sen kafanı yorma benim öz kardeşim neyse sende senin gibilerde benim nazarımda öylesiniz ben ve benim gibiler kimin ne olduğunu çok güzel biliyor ona görede yazıp çiziyoruz sen kendini bilmez bir kaç kişi için kardeşlerini yanında onlarda seni yanında olmadığını zannetme biz yıllardır hep aynı çatı altında et tırnak gibiydik hepte öyle olacağız ALLAHın izni ile

yanıt2
yanıt0
KÜRT:

kürdün gücünü göreceksiniz

27
42
yanıtYanıtla
Siirtli kürtMobil-ANDROID:

pkk yolun sonunda, ne yapacağını kendiside bilmiyor. hdp=pkk

54
14
yanıtYanıtla
Tüm 301 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title