Haberler

Karadeniz havzasında afetlerin önlenmesine ilişkin projenin açılışı İstanbul'da yapıldı

Güncelleme:

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğünce, ormanlardaki yangın ve sel gibi doğal afetlerle ilgili erken uyarı sisteminin kurulması ve izlenmesi amacıyla hazırlanan "Karadeniz Havzasında Afet Önleme ve Çevresel İzleme İçin İşbirliği" (Co-PREVENT) projesinin açılış programı yapıldı.

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğünce, ormanlardaki yangın ve sel gibi doğal afetlerle ilgili erken uyarı sisteminin kurulması ve izlenmesi amacıyla hazırlanan "Karadeniz Havzasında Afet Önleme ve Çevresel İzleme İçin İşbirliği" (Co-PREVENT) projesinin açılış programı yapıldı.

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğündeki programda konuşan Bölge Müdür Yardımcısı Erdal Şahan, Avrupa Birliği'nin "Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı"nın ikinci teklif çağrısı kapsamında, "Karadeniz Havzasında Afet Önleme ve Çevresel İzleme İçin İşbirliği" projelerinin desteklendiğini söyledi.

Projenin; Türkiye, Bulgaristan, Moldova ve Yunanistan'dan dört kamu kurum ve kuruluşunun iş birliğinde uygulanmaya başlandığını aktaran Şahan, şöyle konuştu:

"Co-PREVENT/Ortak Önleme kısaltma adıyla yürütülen projemizin amacı, Karadeniz havzasında ortaya çıkan acil durumların izlenmesi, önleme ve gerekli önlemleri almaktan sorumlu dört uzman kurumun arasında sürdürülebilir ortaklığın geliştirilmesidir. Co-PREVENT projesi, çevre konusunda veri paylaşımı ve sınır ötesi bilgi alışverişi için sistemlerinin iyileştirilmesini ve erken uyarı için ortak yenilikçi mekanizmaların geliştirilmesini hedefleyen kurumları bir araya getirmiştir."

Projenin uygulama süresinin 2 yıl olduğunu, Kasım 2023'te sona ermesinin beklendiğini kaydeden Şahan, proje kapsamında, her bir ortak ülkede önemli kapasite artırma ve yatırım faaliyetlerinin yapılmasının beklendiğini söyledi.

Kırklareli, Edirne, Tekirdağ ve İstanbul'u kapsayan Türkiye kısmındaki proje ayağında her biri yeni nesil kameralı 8 mobil orman yangını gözetleme kulesinin ve termal kameralı drone alımlarının planlandığını anlatan Şahan, "Tüm alıcılardan gelen veriler, proje kapsamında geliştirilen özel yazılımla Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğünde kurulan merkezde takip edilecektir. Projenin temel sonucunda, ortak çevre ve afet izleme sisteminin kurulması, bölgedeki sel ve orman yangını tehditleri ile herhangi bir doğal orman hastalığı için güncel veri paylaşımının sağlanması vardır." diye konuştu.

Taşkınların önlenmesi için Bulgaristan ve Yunanistan'ın hedef belediyelerinde sel izleme ve uyarı sistemlerinin kurulacağını dile getiren Şahan, Moldova'da ise kişilere yönelik TETRA sistemine uyumlu uyarı sisteminin kurulacağını vurguladı.

Projenin toplam bütçesinin yaklaşık 839 bin avro, AB'nin hibe tutarının ise 772 bin avro olduğunu anlatan Şahan, AB tarafından İstanbul Orman Bölge Müdürlüğüne sunulan hibe miktarının da 304 bin avro olduğunu söyledi.

Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü ve Proje Yöneticisi İkram Çelik ise projenin detaylarıyla ilgili sunum yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Karadeniz İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title