Haberler

İzmir'in Kurtuluşu İçin Koştular

Güncelleme:

İzmir'in işgalden kurtuluşunun 92. yıl dönümü nedeniyle Büyükşehir Belediyesi tarafından yarı maraton düzenlendi.


21 kilometrelik yarışmayı, erkeklerde geçtiğimiz yılın da şampiyonu olan Kenyalı sporcu Moses Too kazandı. Bayanlarda ise milli atlet Mehtap Sızmaz yarı maratonu birinci sırada bitirdi.

İzmir'in işgalden kurtuluşu yıldönümü kutlamaları kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen 9 Eylül Yarı Maratonu, Ulu Önder Atatürk'ün İzmir'i seyrettiği Belkahve'den başladı. 400 aşkın sporcunun katıldığı maratonun startını İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan ile Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla birlikte verdi. Katılımın yoğun olduğu maratonda, 21 yaş ve üstü, kulüp ve ferdi lisanslı sporcular ile çeşitli ülkelerden sporcular yer aldı. Büyükşehir Belediyesi, sporcuların sıcaklardan etkilenmemesi için 21 kilometrelik parkur boyunca su ve sünger noktaları kurdu. Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen maraton Konak Meydanı'ndaki Tarihi Saat Kulesi önünde son buldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz yıl 9 Eylül Koşusu'nun kapsamını genişleterek "yarı maratona" çevirmişti.

Şampiyon değişmedi

Bu yıl 9 Eylül Yarı Maratonu'na ikinci kez katılan Kenyalı sporcu Moses Too, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da 21 kilometrelik parkuru, 1 saat 55 saniyelik derecesiyle birinci sırada bitirdi. Erkeklerde 1 saat 2 dakika 2 saniyelik derecesiyle Azeri sporcu Tilahun Vorku Aliyev ikinci, 1 saat 4 dakikalık derecesiyle Kenyalı atlet Sulti Gure Timbre üçüncü oldu. Şampiyon atlet Too, ikinci kez İzmir'de yarışmaktan büyük onur duyduğunu ve kupa kazandığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

İlk üç sıra milli atletlerin

Bayanlarda ise ilk üç sırayı milli atletler aldı. Birinciliği geçtiğimiz yılın ikincisi milli atlet Mehtap Sızmaz, 1 saat 14 dakika 17 saniyelik derecesiyle aldı. Milli atletler Nilay Esen 1 saat 14 dakika 55 saniyelik derecesiyle ikinci, Fatma Hacıköylü ise 1 saat 19 dakika 53 saniyelik derecesi ile üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye giren sporcular kupalarını ve ödüllerini Büyükşehir Başkan Vekili Dr. Aydoğan ile Bornova Belediye Başkanı Atilla'nın elinden aldı. Parkuru tamamlayan her yarışmacıya da anı olarak katılım madalyası verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bornova Aydoğan Eylül Yerel Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title