Haberler

İşitme Engelliler Olimpiyatı'nda Türkiye En Çok Madalyayı Minderde Aldı

23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda güreş müsabakaları tamamlandı.

23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda güreş müsabakaları tamamlandı. İşitme Engelli milli güreşçiler serbest ve greko-romen stillerde 5 tanesi altın olmak üzere toplam 11 madalya kazandı.

Deaflympics Samsun 2017'de güreş müsabakaları serbest stildeki yarışmaların ardından sona erdi. Türkiye İşitme Engelliler Güreş Milli Takımı iki stilde toplam 11 madalya alarak mindere damga vurdu.

Sofya Deaflympics 2013'te 10 madalya ile en fazla madalya aldığımız branş olma özelliğini kazanan güreş, Samsun'da da en fazla altın kazandığımız branş oldu. İşitme Engelli milli güreşçilerimiz Türkiye'ye 5 altın, 6 bronz olmak üzere toplamda 11 madalya kazandırdı.

23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda güreş müsabakalarında ilk madalyalar greko-romen stilden geldi. Greko-Romen stilde İlhan Çıtak 98kg, Kadir Kuş 75kg, Mehmet Ali Yiğit 59kg, Muhammed Akdeniz 71 kiloda altın kazanırken, Ahmet Talha Kacur 80kg, Celal Koçak da 66 kiloda bronz aldı.

Serbest stildeki yarışmalarda ise İlhan Çıtak 97 kiloda altın alırken, Dursun Gözel 86kg, Mehmet Ali Yiğit 61kg, Onur Arı 65kg, Ercan Gör 70 kiloda bronz madalyanın sahibi oldu.

"ÜLKEMİZE ARMAĞAN OLSUN"

İşitme Engelliler Güreş Milli Takım Antrenörü Rüstem Koyuncu, sonuçlardan memnun olduğunu belirterek, "Çok şükür, çocuklarımız ellerinden geleni yaptılar. İki altın beklediğimiz sporcumuz muvaffak olamadı bizi üzdü. Çok daha başarılı olabilirdik ama yine de serbest ve greko-romen sporcu ve antrenör ekibi olarak çok iyi hazırlandık. Ülkemizi sevindirdiysek ne mutlu bize. Bence müsabakalar çok iyi geçti. 11 madalya ülkemize armağan olsun" dedi.

SAMSUN / DHA (fotoğraflı)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Samsun Çıtak Sofya Politika Güncel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title