Haberler

"İlk Atlas' Albümünün Fikir Babası Fazıl Say!"

Güncelleme:

Öykü Özdoğan'ın hazırlayıp sunduğu "20 DAKİKA"; Opera Sanatçısı Senem Demircioğlu ve Piyanist İklim Tamkan'ı konuk etti.


"Sevdiğimiz şairlerin şiirlerini şarkılaştırdık"

Avusturya'da müzik eğitimi alırken tanışan ve beraber müzik yapmaya karar veren opera sanatçısı Senem Demircioğlu ve piyanist İklim Tamkan, bir araya gelişlerini ve ilk albümlerinin çıkış hikayesini dinleyicilerle paylaştı.

İkili, müzik ve şiiri buluşturdukları yeni albümleri "İlk Atlas"la ilgili "Bu işi yapmaya klasik müzikle başladık. Sonra birbirimizi tanıdıkça ikimizin de ortak edebiyat zevklerinden yola çıkarak 'Neden şiirleri şarkılaştırmıyoruz?' dedik. O dönemde Fazıl Say'dan taslak halindeki 'İlk Şarkılar' albümünün notalarını rica ettik ve çalışmaya başladık. Sonra üstüne kendi parçalarımızı kattık. Proje gelişe gelişe şu anda dinlediğimiz 'İlk Atlas' haline geldi" dedi.

"Düşünülenin aksine 'İlk Atlas' klasik bir albüm değil, alternatif bir albüm oldu"

Piyanist Tamkan, "İnsanlar, 'Bir mezzosopranoyla piyanist bir araya gelirse ve işin içinde Fazıl Say da olursa albüm sadece klasik müzikseverlere hitap edermiş' gibi düşünüyor. Ama aslında çok alternatif bir albüm oldu. Tüm duruşumuzla muhafazakar olmamaya gayret ettik" dedi.


"Tamkan: Fazıl Say hayranları albümü dinleyince 'Bu nasıl olmuş?' diyecek"

Albümde Fazıl Say'ın 'İlk Şarkılar' ve 'Yeni Şarkılar' albümünden iki bestesinin olduğunu belirten ikili, "Bu besteleri tamamen bize özgün olduğunu düşündüğümüz, bambaşka bir atmosferle kaydettik. Fazıl Say'ın hayranları da bu şarkıları dinlediğinde 'Hakikaten bu nasıl olmuş?' diyecekler" sözleriyle merak uyandırdı.

"Aslında albümün fikir babası Fazıl Say!"

İkili, "İlk Atlas" albümünün prodükörlüğünü de üstlenen Fazıl Say'la yollarının nasıl kesiştiğini anlattı. Opera sanatçısı Demircioğlu, "Ben Fazıl Say'ın birçok projesinde yer aldım. İklim ise Fazıl Say'ı 18 yaşından beri Viyana'dan tanıyor. Zaten halihazırda bir tanışıklığımız ve çok keyifli bir dostluk ilişkimiz vardı" dedi. Piyanist Tamkan da "Bir gün bir canlı yayında Fazıl Say'ın şarkılaştırdığı 'Bu Kekre Dünyada' isimli parçayı çaldık. O kadar farklı yaptık ki Fazıl Say onu dinlediğinde çok beğendi ve şarkının muhakkak kaydedilmesi gerektiğini belirtti. Say ayrıca, parçayı kaydederken kendi şarkılarımızı da ekleyerek bir albüm oluşturmamızı söyledi. Böylece albümün fikir babası Fazıl Say oldu" dedi.

"Konservatuar eğitimine 11 yaşında başladık"

İkili, alışılmışın dışına çıkarak klasik müzik yerine alternatif bir projeye yönelmelerinin sebebini "Klasik müziği ömrümüz boyunca yaptık. Konservatuar eğitimine 11 yaşında başladık. Hep uzun tuvaletler, siyah kıyafetler, sessiz sessiz herkesin çok ciddi dinlediği konser salonlarındaydık. Klasik müzik tabii ki dinliyoruz. Ama zevk aldığımız müzikler de başka başka. Çünkü her şeyi dinliyoruz, her şeyden besleniyoruz. Zevk aldığımız müziği yapmak istedik. O yüzden keyif aldığımız bir albüm oldu" sözleriyle açıkladı.

4 Mayıs'ta İF Ataşehir'de müzikseverlerle buluşacak olan ikili, ayrıca turne kapsamında Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İzmir Ankara ve Balıkesir'de de performans sergileyeceklerini söyledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fazıl Say Avusturya Piyanist Magazin Kültür Sanat Güncel Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title