Haberler

Herkes O'nu Okuyor" Kampanyası

Peygamber Yolu Derneğince, Hz. Muhammed'i daha iyi tanımak ve tanıtmak amacıyla düzenlenen kitap okuma ve yarışma programının tanıtımı yapıldı Dernek başkanı Demirel: "Bütün savaşları hesapladık.

Peygamber Yolu Derneğince, Hz. Muhammed'i daha iyi tanımak ve tanıtmak amacıyla düzenlenen "Herkes O'nu Okuyor" kitap okuma ve yarışma programı tanıtıldı.

Türkiye genelindeki kampanyanın tanıtımı, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki basın toplantısıyla yapıldı. Kampanya kapsamında, Hz. Muhammed'in hayatı, ahlakı, barışçıl kişiliği, yaptıkları, İslam'ı yayma çabaları sırasında yaşadığı zorluklar ve sabrı anlatılacak. Mümkün olduğu kadar kişinin Hz. Muhammed ile ilgili kitapları okuması teşvik edilecek ve hakkında doğru ve aydınlatıcı bilgiler edinmesi sağlanacak.

Kampanya kapsamında, ortaokul, lise ve yetişkin olmak üzere 3 kategoride belirlenen kitaplar okunacak. 7 Ocak-24 Mart tarihleri arasındaki kampanyaya katılanlar için 31 Mart-12 Nisan arasında sınav yapılacak.  Dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek.

Peygamber Yolu Derneği Başkanı Ali Demirel, yaptığı açıklamada, Hz. Muhammed'in hem yaşadığı dönemde hem de kendisinden sonraki her dönemde mesajlarıyla insanları aydınlattığını söyledi.

Hz. Muhammed'in, karanlık içindeki, yozlaşmanın, ahlaksızlığın olduğu bir dönemde koyduğu esaslarla o topluma huzur getirdiğini anlatan Demirel, günümüzde de bu huzura ihtiyaç olduğunu vurguladı.

O dönemdeki huzuru günümüze taşıma gayreti içerisinde olduklarını dile getiren Demirel, "O'nun mesajları evrenseldir. Günümüzün ve gelecek tüm sorunların çözüm kaynağının Efendimiz zamanında verilen mesajlar ve yaşananlarda olduğuna inanıyoruz. Akademisyenlerden oluşan 40 kişilik bir ekiple Efendimizin zamanını araştırıyoruz" dedi.

"Efendimizin kılıcında kan yoktu"

Demirel, son günlerde Hz. Muhammed için "savaş peygamberi" yönünde bir tabir kullanıldığını belirterek, şöyle devam etti:

"Şöyle bir araştırma yaptık. Peygamberlik hayatı 23 sene sürüyor Efendimizin. Bu da 8 bin gün yapıyor. Acaba gündeminde savaş kaç günlük yer kaplıyor? Bütün savaşları hesapladık. Bedir üç, Uhud beş, Hendek biraz farklı, Mekke'nin fethi sadece bir saat sürüyor. Tebük ve diğerlerini de ekleyince Efendimizin ömründe savaş sadece bir gün yer kaplıyor. Hadi savaşa giderken evinden çıkıp, savaş meydanına varmasını ve geri gelmesini de buna ekleyelim, 392 gün yapıyor. 8 bin günde 392 gün. Bundan, Efendimizin hayatının çoğunluğunun sulh yörüngeli olduğunu görüyoruz ve diyoruz ki, Efendimizin kılıcında asla ve asla kan yoktu."

Bin 500 kişi umreye götürülecek

Projenin genel koordinatörü Dr. Selman Kuzu da Hz. Muhammed'i, hayatını okuyup, daha iyi tanımak için projeye başladıklarını dile getirerek, "Hepimiz onu tanıdığımızı zannediyoruz ama yeterince tanımıyoruz. Ne kadar tanıyorsak işte imanımız da o kadar. Peygambere iman etmek, onu tanımaya bağlı. Hem onu tanıyalım hem de tanıtalım istedik" ifadelerini kullandı.

Kuzu, kampanya sonunda tüm illerde sınav yapacaklarını aktararak, "İllerde ilk 10'a girenlere ödüller verilecek. Genelde de ilk 63 kişiye özel ödüller verilecek. Yaklaşık bin 500 kişiyi de umreye götüreceğiz" dedi.

Programa, yazar Hekimoğlu İsmail de katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Ali Demirel İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

senem alkansenem_alkan_tetik_123@hotmail.com:

okunacak kitapların bir listesi var mı acaba

0
0
yanıtYanıtla
SADIK TÜRKMENsadik6_2@msn.com:

Yurt disi katilimi yokmu?

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title