Haberler

Havai Fişekli Ejderha Festivali'nde Binyanglılar Bahar Bayramı'nı Kutluyor

Güncelleme:

Bin yıllık bir geçmişe sahip Havai Fişekli Ejderha Festivali'nde Binyanglılar, Bahar Bayramı'nı kutlamak için bambu ejderhalar ile havai fişekler eşliğinde ejderha dansı yapıyor. Başka yerlerdeki ejderha dansının aksine, izleyiciler dans sırasında kötü ruhları uzaklaştırmak ve yeni yılda barış ve bolluk dilemek amacıyla bambu ejderhaya doğru yanan maytaplar atıyor. Bu etkinlik 2008 yılında ulusal somut olmayan kültürel miras listesine dahil edildi.

BİNYANG, 21 Şubat (Xinhua) -- Bin yıllık bir geçmişe sahip Havai Fişekli Ejderha Festivali'nde Binyanglılar, Bahar Bayramı'nı kutlamak için bambu ejderhalar ile havai fişekler eşliğinde ejderha dansı yapıyor.

Başka yerlerdeki ejderha dansının aksine, izleyiciler dans sırasında kötü ruhları uzaklaştırmak ve yeni yılda barış ve bolluk dilemek amacıyla bambu ejderhaya doğru yanan maytaplar atıyor. Bu etkinlik 2008 yılında ulusal somut olmayan kültürel miras listesine dahil edildi.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Bahar Bayramı Miras Festival Kültür Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title