Haberler

Halasının iliği, Yiğit bebeği hayata bağladı

Organlarda büyüme, fiziksel becerileri kullanamama ve zeka gelişiminde bozulmaya yol açan hastalıkla dünyaya gelen 2 yaşındaki Yiğit Hekimhan, üniversite öğrencisi halasından nakledilen ilikle yaşama...

Organlarda büyüme, fiziksel becerileri kullanamama ve zeka gelişiminde bozulmaya yol açan hastalıkla dünyaya gelen 2 yaşındaki Yiğit Hekimhan, üniversite öğrencisi halasından nakledilen ilikle yaşama tutunuyor.

Tokat'ta yaşayan Arife ve Gökçe Hekimhan çiftinin ilk çocukları Yiğit, organlarda büyüme, fiziksel becerileri kullanamama ve zeka gelişiminde bozulmaya yol açan mukopolisakkarridoz (MPS Tip 1) hastası olarak doğdu.

Çocuklarının tedavisi için bütün yolları deneyen Hekimhan ailesi, Samsun'da yapılan nakille çocuklarının sağlığına kavuşmasının sevincini yaşıyor. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde halası Ayşe Hekimhan'dan alınan iliğin nakledildiği minik Yiğit, bu nakille yaşama bağlandı.

Samsun'da bir otelde düzenlenen ve organ nakli yapılan aileleri buluşturan etkinlikte gazetecilere açıklama yapan anne Arife Hekimhan, Yiğit'in kafasında 7 aylıkken su olduğunu öğrendiklerini belirtti.

Doktorların muayene sonrasında, Yiğit'in metabolizmasında bozukluk olduğunu söylediğini dile getiren Hekimhan, "Ailede herkes kan verdi, sadece halasının iliği uydu. Hiç düşünmeden verdi. 10 ay önce nakil yapıldı. Yiğit'in durumu şimdi iyi ancak çocuğum günde 25 ilaç alıyor. Bu yüzden el ve ayakları normalinden daha fazla büyük. Çocuğum 2 yaşında ama bu yaşta gibi durmuyor, daha büyük gösteriyor" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Hekimhan Samsun Gökçe Tokat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title