Haberler

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Mardin'de Açıklaması

"Temennimiz Suriye'deki olaylar bir an önce biter ve sınır kapıları açılır"

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Temennimiz Suriye'deki olaylar bir an önce biter ve sınır kapıları açılır" dedi.

Bakan Kılıç, Mardin'deki temaslarının ardından Kızıltepe ilçesine gitti.  İnşaatı devam eden Gençlik Merkezi'ni ziyaret eden Bakan Kılıç, Mardin ve ilçelerinde düzenlenen 8. Doğu ve Güneydoğu Yaz Spor Oyunları'na değinerek, "Gerek Mardin gerekse Kızıltepe doğa harikası yerler. Turistik, tarihi varlıkları sıra dışı yerler. Bu zenginliklerin değerlendirilmesi lazım" diye konuştu.

Bakan Kılıç, gençlere ve spora yatırım yapmaya devam edeceklerini belirterek, şunları söyledi:

"Yatırımlar hem gençlerimizin Türkiye'yi tanımalarına fırsat oluşturacak hem de bu gençlik merkezlerine gelen çocuklar Türkiye'nin her tarafına seyahat etme, sporla buluşma, tanışma imkanını yakalayacak. Bizim hayalimiz kısa, orta, uzun vadede aşamalarına göre Mardinli gençlerin Türkiye genelinde ve Türkiye'yi temsil etmek üzere Avrupa ve dünya şampiyonalarına mücadele edecek bir biçimde sporda başarılı olmalarıdır. Bunun için gayret sarf ediyoruz. Herkesin de bu süreçlere desteğini bekliyoruz."

Kılıç, daha sonra Özgürlük Meydanı'ndaki esnafı ziyaret ederek sohbet etti, zaman zaman Kürtçe konuştu.

Ziyaretin ardından tarihi Ulu Cami'de cuma namazı kılan Bakan Kılıç, daha sonra Nusaybin ilçesine hareket etti.

Yüzme havuzu müjdesi

Bakan Kılıç, AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, Mardin Valisi Ahmet Cengiz ve Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu ile geldiği Nusaybin'de Kaymakam Murat Girgin, Emniyet Müdürü Cem Koray Kılıçkaya ve  Müftü İsmail Çiçek tarafından karşılandı.

Kılıç ve beraberindekiler, bir süre önce geçirdiği kalp krizi sonrası vefat eden AK Parti Nusaybin Halkla ilişkilerden sorumlu başkan yardımcısı ve Esnaf Kefalet Kredi Kooperarifi Başkan vekili Necat Taşpınar'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Daha sonra esnafı ziyaret eden Bakan Kılıç, burada vatandaşlarla bir süre sohbet etti, sorunlarını dinledi. Nusaybin şehir stadyumunun yenilenmesini isteyen vatandaşlar, elektrik sorunun giderilmesi ve sınır kapısının açılması için Kılıç'tan yardım istedi.

Sınır kapısının kapalı olmasının kendilerinden kaynaklanmadığını bildiren Bakan Kılıç, "Temennimiz Suriye'deki olaylar bir an önce biter ve sınır kapıları açılır" dedi .

Stadyum için Kaymakam Girgin'e talimat veren Kılıç, şöyle konuştu:

"Bizim bakanlığın gençlik projelerini başka bir yerden, para, kaynak bulup da ihalesini yapan ilk kaymakam. Allah razı olsun. Bakmış ki buraya yetişemedik kaymakam bey kendisi yapmış sağolsun. Kaymakam kardeşimi çalıştığı için ben de ona bir bonus veriyorum. Arsa problemini çözüp bu gençlik merkezinin inşaatına başladığı dakikada, size yüzme havuzu yapacak kaynağı da ben kendisine göndereceğim inşallah."

Bakan Kılıç daha sonra sohbet ettiği mahalle muhtarına da Kürtçe 'Allah razı olsun' dedi. Kılıç ve beraberindekiler daha sonra Nusaybin'den ayrılarak Şırnak'a hareket etti. - Mardin

Kaynak: AA / Güncel

Nusaybin Türkiye Suriye Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title