Haberler

Genç Mahkumların Eğitimi Projesi

Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, "Genç Mahkumların Eğitimi" konulu AB projesi kapsamında Almanya'da yaptıkları incelemelerde, bu ülkede suç işlemiş gençlerin yargılanıp yargılanmayacaklarına hazırlanan bir rapora göre karar verilmesi...

Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, "Genç Mahkumların Eğitimi" konulu AB projesi kapsamında Almanya'da yaptıkları incelemelerde, bu ülkede suç işlemiş gençlerin yargılanıp yargılanmayacaklarına hazırlanan bir rapora göre karar verilmesi uygulamasının dikkatlerini çektiğini belirtti.

Nazilli'de basın toplantısı düzenleyen Kaya, AB'nin Hayat Boyu Öğrenme Programı bünyesinde hazırlanan "Genç Mahkumların Eğitimi" projesi kapsamında, ceza infaz kurumu uygulamaları ve ceza infaz sistemlerini incelemek üzere, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdür Yardımcısı Selami Candemir'in de bulunduğu bir heyetle Almanya'ya gittiklerini anlattı.

Almanya'da uygulanan sistemin "eğitemediğimiz gence ceza veremeyiz" mantığı ile hareket ettiğini vurgulayan Kaya, genç suçlularla mücadelenin kurumsallaştığını, "gençlik takip merkezleri" adı altında oluşturulan şubelerin bu işi koordine ettiğini ifade etti.

Kaya, Almanya'da suça karışmış gençlerin hakim karşısına çıkarılmadan önce değerlendirildiği bir sistemin bulunduğuna dikkat çekerek, "Hakim yardımcısı, savcı, sivil toplum temsilcileri ve psikologlar tarafından oluşturulan heyet, suç işlemiş gençlerin önceki yaşantıları ve suçtan sonraki yaşam süreçlerini inceliyor. Bu gençlerin aileleri ve öğretmenleri ile görüşülüyor. O gencin yargılanıp yargılanmayacağına hazırlanan rapor sonucundakarar veriliyor" dedi.

Türkiye'de böyle bir sistemin tek merkezde toplanmasının daha doğru olabileceğini belirten Başsavcı Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizde emniyette çocuk bürolarımız var, adliyelerimizde çocuk mahkemelerimiz var, ancak böyle bir sistem yok. Bu nedenle uygulama dikkatimiz çekti. Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdür Yardımcımız Candemir de birtakım notlar aldı. Raporumuzu ilgili birimlere geniş kapsamlı bir dosya halinde sunacağız."

Türkiye, Almanya, İspanya, Fransa ve Güney Kıbrıs'ın ortak yürüttüğü "Genç Mahkumların Eğitimi" projesi kapsamında bir heyetin 21-24 Ocak 2013 tarihleri arasında İspanya'ya giderek bu ülkedeki uygulamaları da inceleyeceği bildirildi.

Muhabir : Bahattin Albayrak / Suat Deniz / Tolga Albay

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - AYDIN

Kaynak: AA / Güncel

Adalet Bakanlığı Doğan Kaya Nazilli Almanya Politika Güncel Haberler

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Aziz Yıldırım'a büyük çalım! Ali Koç, Jose Mourinho ile anlaşma sağladı

Aziz Yıldırım'a büyük çalım! Ali Koç, Jose Mourinho ile anlaşma sağladı

'Mutlu son' ilanına kanıp 220 bin lirasından oldu

'Mutlu son' ilanına kanıp 220 bin lirasından oldu

Odasını cephaneliğe çeviren hakim Oktay Tabur sessizliğini bozdu: Benimle gurur duyulması lazım

Odasını cephaneliğe çeviren hakim Oktay Tabur sessizliğini bozdu: Benimle gurur duyulması lazım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title