Haberler

Fransa'daki Terör Saldırısı

BİRLEŞMİŞ Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Fransa'nın Nice kentindeki terör saldırısını "en güçlü" ifadelerle kınayan bir basın açıklaması yaptı.

BİRLEŞMİŞ Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Fransa'nın Nice kentindeki terör saldırısını "en güçlü" ifadelerle kınayan bir basın açıklaması yaptı.

Fransa'daki terör saldırısı nedeniyle bugünkü oturumuna saldırı kurbanlarını anmak amacıyla saygı duruşuyla başlayan BMGK üyeleri, saldırıyı kınayan bir basın açıklaması yayımladı.

BMGK temmuz ayı dönem başkanı Japonya'nın BM Daimi Temsilcisi Koro Bessho tarafından okunan basın açıklamasında, "BMGK üyeleri, 14 Temmuz 2016'da Fransa'nın Nice kentinde Bastille Günü'nün kutlandığı gecede gerçekleştirilen, çocuklar dahil en az 77 kişinin öldüğü ve onlarcasının yararlandığı barbarca ve korkakça saldırıyı, en güçlü ifadelerle kınıyor." ifadelerine yer verildi.

BMGK üyelerinin Fransa Hükümeti ve kurbanların ailelerine "en derin sempati ve başsağlığı" diledikleri açıklamada, "terörizmin tüm çeşitlerinin uluslararası barış ve güvenliğe karşı en ciddi tehditlerden biri" olduğu kaydedildi.

Basın açıklamasında ayrıca, "Gerekçesi ne olursa olsun, herhangi bir terör eylemi, ne zaman, nerede ve her kimin tarafından işlenirse işlensin suç ve gayrimeşrudur" ifadesine yer verilerek, "tüm ulusların, BM Şartı'ndan kaynaklanan sorumluluklarına göre, uluslararası insan hakları başta olmak üzere, uluslararası hukuk, mülteci ve insani hukuk altındaki sorumlulukları gereği, terörizmle mücadele önlemlerine uymaları gerektiği" hatırlatıldı.

BMGK'nın açıklamasında ayrıca, saldırının faillerinin yargı önüne çıkarılması gerektiği kaydedildi.

Japon Büyükelçi Bessho, basın açıklamasını okurken, Fransa'nın BM Daimi Temsilcisi François Delattre de Bessho'nın yanında yer aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Japonya Fransa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title