Haberler

Fransa'da "Medeniyet Buluşmaları" Konferansı

Fransa’da Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) bünyesinde “Medeniyet Buluşmaları” konferansı düzenlendi.

Fransa'da Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) bünyesinde "Medeniyet Buluşmaları" konferansı düzenlendi.

Başkent Paris yakınlarındaki Argenteuil bölgesinde, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar ve Selçuk Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Abdullah Topçuoğlu'nun konuşmacı olduğu konferansa Paris Din Hizmetleri Müşaviri Dr. İzzet Er, Paris Başkonsolos Vekili Ogün Özkavak, Paris Büyükelçiliği Çalışma Müşaviri Nihat Ünal ve çok sayıda davetli katıldı.

İlk konuşmacı olarak söze başlayan Prof.Dr. Acar, Fransa'dak Türk gurbetçilerin dönüşüm hikayesinden bahsederek, artık 3'üncü kuşağın önceki nesillerin çalıştığı sektörlerin dışında iş adamı, yönetici seviyesine yükseldiğini anlattı.

Acar, dünya tarihinin akışının, Berlin Duvarı'nın yıkılması, Soyvetlerin dağılması ve küreselleşmeye birlikte değiştiğini bu değişimden Türkiye'nin de etkilendiğini ifade etti. Acar, Türkiye'nin 20'nci yüzyılın imkanlarından yeteri kadar faydalanamadığının altını çizerek, bu süreçte Türkiye'de 4 kez darbe yapıldığını kaydetti. Ülke olarak zor bir dönemden geçildiğini kaydeden Acar, Türkiye'nin artık ilerleme yoluna girdiğini ve yurt dışında yaşayan Türk toplumunun da bu gelişime ayak uydurması gerektiğine vurgu yaptı.

Genç neslin iyi eğitim alması ve "beyaz yakalı" sayılabilecek meslek gruplarını tercih etmesi gerektiğinin altını çizen Acar, gençlerin yanı sıra Türk toplumunun genelinin de Fransız kültürüne ve toplumuna entegre olması önerisinde bulundu.

Osmanlı'nın ilk yenildiği tarih 1700'lerden sonra yönetime ilk defa 3 masonun girdiğini belirten Topçuoğlu ise masonlarla beraber Osmanlı devletinin batılaşma yoluna yöneldiğini ifade etti. Topçuoğlu, o dönemde yaşanan batılılaşmanın yalnızca devlet düzeyinde olduğunu halkı etkilemediğini dile getirerek, sadece belli kurumların değişime uğradığını kaydetti. O dönem Osmanlı devletinin sorun yaşadığı maliye, askeriye ve ilmiye sınıflarının batılılaşma kapsamında yeniden düzenlendiğinin altını çizen Topçuoğlu, Osmanlı padişah yönetiminin de pasifize edilerek yönetimin seçilmiş bürokratların eline bırakılmak istendiğini dile getirdi.

Topçuoğlu, Osmanlı ekonomisinin İngilizlerden borç almasıyla büyük bir çıkmaza girdiğini ve bu uğurda sayısız taviz verdildiğini kaydetti. Osmanlı ekonomik sorunlarıyla uğraşırken ilk derin devlet tipi yapılanma olan Encümen-i Daniş'in kurulduğuna işaret eden Topçuoğlu, süreçte kurulan ilk terör örgütünü ve Jön Türklerin nasıl oluştuğunu anlattı.

Topçuoğlu, Türkiye'nin geleceğini anlamak için yakın tarihini bilmenin gerekliliğine vurgu yaparak sözlerini bitirdi. - Arkansas

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Mustafa Acar Fransa Politika Güncel Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Jose Mourinho kimdir, kaç yaşında? Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho kaç kupa kazandı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak?
İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title