Haberler

Fazıl Say Suçlamaları Reddetti

Hakkında 1.5 yıl hapis istemiyle dava açılan Fazıl Say, hakim karşısına çıktığı duruşmada suçlamaları reddetti.

Hakkında 1.5 yıl hapis istemiyle dava açılan Fazıl Say, hakim karşısına çıktığı duruşmada suçlamaları reddetti. Say, duruşma sırasında avukatlarına dönerek, "Fazla atak yapıyorsunuz. Daha sakin olun yoksa sizi dışarı çıkartırım" dedi.

İstanbul 19. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık Fazıl Say, müştekiler Ali Emre Bukağılı Turan Gümüş, Orkun Şimşek ve taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmada sanatçı Edip Akbayram ve BDP milletvekili Levent Tuzel'in de aralarında bulunduğu birçok izleyici de yer aldı.

Duruşmada ilk olarak Fazıl Say'ın kimlik tespiti yapıldı. Say, müzisyen olduğunu, medeni durumun bekar olduğunu ve gelirinin belirsiz olduğunu söyledi. Savunmasında hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini belirten Say, "2 sayfadan oluşan yazılı savunmamı mahkemeye sunuyorum beratimi talep ediyorum" dedi.

Duruşmada söz alan müşteki Ali Emre Bukağılı, Fazıl Say'ın sosyal paylaşım sitesi üzerinden sürekli hakaret ettiğini savundu. Say'ın bu davranışları ihtiyat haline getirdiğini ve ilk defa yapmadığını ileri süren Bukağılı, "Sanık bunları gündeme gelmek için kasıtlı yapıyor. Futbolcu Alex bile twitter yüzünden gitti. Sanığın bu davranışlarından kamu barışını bozmasından şüphe yok. Söz konusu dini değerlerde Allah'ın varlığı zaten ortada" dedi.

Bukağılı'nın bu sözleri üzerine mahkeme salonunda gülüşmeler yaşandı. Bunun üzerine müşteki Bukağılı, sağlıklı bir duruşmanın görülebilmesi için hakim Hulusi Pur'dan kapalı oturum yapılmasını talep etti. Avukat Taylan Tanay da bu talebe tepki göstererek hakim de dışarı çıksın bari" dedi.

Fazıl Say da müşteki Bukağılı'ya, "İnternette benim hakkımda başka şeylerde görüyor musun? Twitter'da bir sürü küfür var onları neden şikayet etmiyorsun" dedi. Diğer müştekilerde Fazıl Say'ın kamu barışını ve düzenini bozduğunu iddia ederek şikayetçi olduklarını ve davaya müdahil olmak istediklerini belirttiler.

Müşteki avukatlarından Ayfer Bayar savunmasında, "Biz konuşurken Fazıl Say'ın mahkemedeki duruşunda sevgi yok, saygı yok tahammül yok. Sanığın bu tavırları açıkça görülmektedir" dedi. Bunun üzerine Fazıl Say'ın avukatlarından Efkan Bolaç ile Taylan Tanay tepki göstererek "Müvekkilimize hakaret edilmektedir. Lütfen bu sözler tutanağa geçsin" dediler. Fazıl Say da avukatlarına dönerek, "Fazla atak yapıyorsunuz. Daha sakin olun yoksa sizi dışarı çıkartırım. Daha size vekalet vermedim, sadece Meltem hanıma vekalet verdim" şeklinde konuştu.

Fazıl Say'ın avukatlarından Taylan Tanay, "İddia edildiği gibi twitter üzerinden yapılan tartışmalar kamu düzenini bozmamaktadır. Müştekiler bu durumdan doğrudan zarar görmemişlerdir. Katılma taleplerinin reddine ve müvekkilimin beratine karar verilmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Say'ın avukatlarından Meltem Akyol da, "Müvekkilimin yoğun konser programı nedeni ile duruşmadan vareste tutulmasını talep ediyoruz" dedi.

Ara kararını açıklayan hakim Hulusi Pur, müştekiler Ali Emre Bukağılı ve Orkun Şimşek'in davaya katılma taleplerini ve Fazıl Say'ın duruşmadan vareste tutulması taleplerinin kabulüne karar verdi. Müştekilerin, sanığın tweet attığı tarihte takipçisi olup olmadığı hususunda belge sunmasına hükmeden mahkeme, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fazıl Say Ali Emre İstanbul Twitter Politika Güncel Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title