Haberler

Eyüp Belediyesi'nden "Vuslat Yolculuğu"

Eyüp Belediyesi tarafından düzenlenen "Eyüp Sultan'dan Mevlana'ya, YHT ile Konya'ya Vuslat Yolculuğu" gezisi ile Eyüplü vatandaşlar Konya'ya gönderildi.

Eyüp Belediyesi tarafından düzenlenen " Eyüp Sultan'dan Mevlana'ya, YHT ile Konya'ya Vuslat Yolculuğu" gezisi ile Eyüplü vatandaşlar Konya'ya gönderildi.

Sabah namazından sonra Eyüp Sultan'dan yapılan uğurlama töreninde Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın namazın ardından vatandaşlara çorba ikram etti. Aydın ile Eyüplü 120 kişi, daha sonra otobüslerle Pendik'deki hızlı tren istasyonuna götürüldü. Buradan Yüksek Hızlı Trene (YHT) binen Aydın ile beraberindekiler Konya'ya hareket etti.

Belediye başkanı Aydın, Pendik İstasyonu'nda gazetecilere yaptığı açıklamada "Beklenen vuslat yolculuğu inşallah bugün gerçekleşiyor nasip olursa. çok güzel bir duygu, sabahleyin namazlarımızı kıldıktan sonra besmeleyle yola çıktık. Bu, bizim belediyemizin kültür gezisi kapsamında yaptığımız çalışma. Uzun zamandır halkımızdan çok yoğun bir talep geliyordu, Konya'ya gitmek Mevlana'yı ziyaret etmek noktasında. Biz de halkımızın bu taleplerine duyarsız kalmadık ve gerçekleştirmek istedik" dedi.

Yüksek Hızlı Trenle, bu 800 kilometrelik uzun yolculuğun son derece güvenli, hızlı ve konforlu bir şekilde gerçekleştiğini söyleyen ve bu konuda hükümete teşekkür eden Aydın şöyle konuştu:

"Bu vesileyle İstanbul'un manevi mimarı sayılan Eyüp Sultan'dan, Anadolu mimarı olarak bilinen Hazreti Mevlana'ya bir bağlantı, bir vuslatı gerçekleştirmeye çalışıyoruz adeta. Belki istanbul ile Anadolu'yu birleştireceğiz. İki manevi iklimi birleştireceğiz. Böylece hem bu manevi iklimle beraber halkımızın da isteklerini yerine getirmiş olacağız. Bir anlamda birliğimize, bütünlüğümüze bir katkı sağlamış olacağız. Gerçekten hem günümüzün teknolojisinin hem manevi ihtiyaçlarımızı bir araya getirdiğimiz güzel bir yolculuk olacaktır. Bu yolculuk için çok çalıştık. Arkadaşlarımız çok çalıştılar, deneme seferlerine çıktılar, çok uzun seferler yaptılar. en küçük noktaları bile planladılar. Dolayısıyla en ufak hata olmaksızın inşallah gerçekleştireceğimiz bir yolculuk olur diye düşünüyorum. Bugün bu yolculuğumuzu ilk defa yapıyoruz. ben de bu yolculukta olmak istedim. Kafilemizde 120 kişi var. oldukça yoğun bir katılım var. İnşallah bugün bereketli bir gün olur diye düşünüyorum."

Gezinin duyurusunu yaptıktan sonra yoğun başvuru aldıklarını, gelen başvuru sayısının 10 bine ulaştığını hatırlatan Aydın, Eyüp dışındaki başvuruları kabul edemediklerini bildirdi. Aydın, nisandan itibaren her gün 2 otobüsle 80 kişilik seferleri başlatacaklarını ve buna göre planlamalarını yaptıklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Eyüp Sultan Remzi Aydın Konya Politika Güncel Haberler

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title