Haberler

Eskiye Özlem Duyanlar İçin

78. İEF'de Gerçekleştirilen, 'Nostaljik Fuar Gazinosu', Ramazan Nedeniyle Ayrı Anlam Kazandı. Göl Gazinosu'nda'ki Etkinlikte Uğur Böceği Yalçın ile Yalçın Özden Tiyatrosu Oyuncuları, Eski Günleri Yaşattı.

78. İEF’de gerçekleştirilen, ’Nostaljik Fuar Gazinosu’, Ramazan nedeniyle ayrı anlam kazandı. Göl Gazinosu’nda’ki etkinlikte Uğur Böceği Yalçın ile Yalçın Özden Tiyatrosu oyuncuları, eski günleri yaşattı.

Tahtabacak’ın ilgiyle izlenen gösterisiyle başlayan gece, Karagöz (Uğur Böceği Yalçın Özden) ve Hacivat (Mustafa Enmutlu) ile sürdü. İzleyenleri kahkahaya boğan Hacivat ve Karagöz’ün ardından sahneye gelen Meddah Erdinç Dinçer ve Uğurböceği Yalçın’a, Buket Bulut, Sonay Özden ve Mustafa Enmutlu eşlik etti. Göl Gazinosu’nu dolduran yüzlerce izleyici, bol kahkahalı gecede nostaljik Ramazan eğlencesinin keyfini çıkardı.

Yıllar yıpratmıyor

Orta oyunundan sonra Yalçın Özden’in sunduğu eğlence, Nurhan Damcıoğlu’nun kanto gösterisiyle sürdü. Yıllara meydan okuyan ünlü kantocu, kıvraklığı ve bitmeyen enerjisiyle dikkat çekti. Damcıoğlu, zaman zaman izleyenlerin arasına girerek onlarla oynadı. Üç ay önce Karşıyaka’ya taşındığını söyleyen Damcıoğlu, "Artık 35.5’luyum" dedi. Daha sonra Uğurböceği Yalçın, Damcıoğlu ile düet yaptı.

Geçede, ’Küstüm’ adlı şarkısıyla tanınan, fantezi ve halk müziğinin sevilen sesi Latif Doğan da sahneye geldi, hareketli türkülerine çektiği halaylara bir de kolbastı ekleyip herkesi oynattı.

Nostaljik Fuar Gazinosu’nun assolisti Neşe Karaböcek, beğeniyle dinlenen eserlerini arka arkaya seslendirdi. Siyah kostümü ve takılarıyla dikkat çeken karaböcek, iki yıl üst üste İzmir Fuarı’nda sahne almanının mutluluğunu yaşadığını dile getirdi, "İzmir’e geldikçe eski fuar gazinoları gözümde canlanıyor. Sahneye her çıkışımda heyecanlanıyorum" dedi.

Dileyene okul sırası da var

İZMİR Enternasyonal Fuarı 2 Nolu Hol’de bulunan Gentaş A.Ş. Ege Bölge Ana Bayisi Genege standında sergilen ürünler kalitesinin yanı sıra dayanıklılığı ile de dikkat çekiyor. Suya, darbelere, ultraviyole ışınlara dayanıklı olan verzalitten üretilen ürünler arasında, masaların yanı sıra, okul sıraları da bulunuyor. Tek kişilik okul sırası 100 TL’den satılıyor.

EGE-KOOP fırsatları

EGE-KOOP, İEF’de yeni kampanyasını tanıtıyor. Genel Başkan Hüseyin Aslan, "Tanıtım görevlilerimiz, standımızda özel fuar kampanyalarını anlatacak. Ege-Koop standı, evlerinin kapısını aralamadan önce İzmirlilerin uğradığı bir kader kavşağı olacak" dedi. Dört Mevsim Konakları’ndan Ege-Koop 25’inci Yıl Konakları’na, 0.98 faiz seçenekleriyle Villakent’ten Karşıyaka Körfez Evleri’nin son daireleri ve Ege-Koop Alışveriş Merkezi’ne kadar çok sayıda yatırım seçeneği İzmirlilerin dikkatine sunuldu.

Cinli Yazıhane

HÜRRİYET Çocuk Kulübü’nün Orkide’nin sponsorluğunda Dünya Mutfakları’nda gerçekleştirdiği etkinlikler, ilgi çekmeye devam ediyor. Kemal Aygen’in yönetimindeki Cinli Yazıhane, izleyenleri kahkahaya boğuyor. Kovulan bir katibin kendisinden sonra gelen insanların çalışma şevkini kırmak için yazıhanede cin varmış havası vermek için gösterdiği yoğun çabayı Aygen, Yasemin Şimşek, Filiz Ağlan ve Aytaç Özgür sergiliyor.

Açıkhava’da Yaşar esti

FUAR kapsamındaki, "Yonca 2’nci Gençlik Konserleri" pop müziğin başarılı sesi Yaşar’ı hayranlarıyla buluşturdu. Açıkhava Tiyatrosu’nda, Yaşar’ı yaklaşık 4 bin kişi izledi. ’Divane’, ’Esirinim’, ’Masal’, ’Sevdiğim Şarkılar’, ’Hatırla’ ve bayramda çıkacak olan ’Dem’ adlı albümlerinden şarkılar seslendiren Yaşar’ı yakından görebilmek, dokunabilmek ve fotoğrafını çekebilmek için gençler sahnenin önüne akın etti.

Beşiktaş’ın kupaları fuarda

İZMİR Beşiktaşlılar Derneği 78. İEF’de stant açıp taraftarlarıyla buluştu. Stantta, Süper Lig şampiyonluk ve Türkiye kupaları da sergileniyor. Beşiktaşlıların bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiği stanta, gelenlere Beşiktaş forması ve armağanlar verildi. Giderleri kulübün karşıladığını belirten İzmir Beşiktaş Derneği Başkan Yardımcısı Serdar Bilgi, "Türkiye tarihinde ilk kez kupalar fuar ortamında tanıtıldı" dedi.

Buca ilk kez

BUCA Belediyesi ilk kez İEF’ye katılarak çalışmalarını, projelerini tanıtıyor. Ziyaretçilere dağıtılan kitapçık ve broşürlerde Buca’nın tarihi, kültürel ve fiziki özellikleri Türkçe ve İngilizce sunuluyor. Belediye Başkanı Ercan Tatı, Buca’nın İzmir Enternasyonal Fuarı’na bu yıl ilk kez katıldığını, büyük organizasyonda yer bulmanın, ilçenin tanıtımı için önemli olduğunu dile getirdi, "Tanıtıma büyük önem verdik. Sahip olduğumuz güzellikleri tüm İzmirliler’le paylaşmak bizim için görev" dedi.

Dört aktörün ressam rolü

İZMİR Sanat’ta ayrılmaz dostlar Mustafa Alabora, Müjdat Gezen, Yaman Tüzcet ve merhum Savaş Dinçel’in eserlerinin yer aldığı, "4 Aktör Ressam Rolünde" adlı serginin söyleşisi de düzenlendi.

Sözüne "Kaç kişi kaldık ressam olarak dünyada" diye başlayan Müjdat Gezen, Leonardo Da Vinci, Van Gogh, Mustafa Alabora ve kendisini gösterdi. Gençliğinde bir hocasının sözünü hiç unutmadığını da belirten Gezen, "Yıllar önce hocam, doktor olmak istemiş olamamış, mühendis olmak istemiş olamamış, pilot olmak istemiş olamamış, ama tiyatrocu olmuş ve aklındaki her mesleği yapmış. Bu ülkede beyaz önlük giyin doktor ol, siyah cüppe giyin hakim ol ya da iki küfür et başbakan ol" dedi.

Gazeteci yazar Uğur Dündar’ın da konuk olduğu söyleşi, Mustafa Alabora’nın Nazım Hikmet’ten bir şiir okuması ile son buldu. Söyleşi sonrası sanatseverler ve sanatçılar sergiyi birlikte açtı.

"4 Aktör Ressam Rolünde" sergisi İzmir Sanat Fuayesi’nde, fuar süresince açık kalacak.

Büyükler dikkat

İZMİR Fuarı’nda en büyük ilgiyi yine silah stantları çekiyor. Tabancaları büyüklerden çok çocuklar inceliyor. Beyaz, siyah ve altın kaplama tabancaların fiyatları bin ile 3 bin 500 TL arasında değişiyor. Çocuklar ellerine aldığı tabancalarla fotoğraf çektiriyor, birbirlerine doğrultup şakalaşıyor. Bu görüntü tereddüt yaratırken, firma temsilcileri, "Bizim amacımız yeni ürünlerimizi tanıtmaktır. Herkes gelip inceleyebilir. Çocukların yanlarında büyükleri oluyor" diye konuştu.

FUARDA BUGÜN

Æ İletişim - Bilişim Seminerleri, saat 16.30’da 1 Nolu Hol Toplantı Salonu (Bilgisayar Oyunları Endüstrisi), saat 17.00’de (Bilgisayar Oyunları Sadece Oyun mudur?), saat 17.30 (Bilgisayar Oyunlarının Yarını ve Mobil Oyunlar), saat 18.15 (İnternet Güvenliği)

(Tehditler ve Önlemler)

Æ Tiyatro Oyunculuğu Workshop, Volkan Severcan // VS Prodüksiyon saat 14.00-19.00 İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde.

Æ Nostaljik Ramazan Eğlenceleri, saat 21.00 Göl Gazinosu’nda Yalçın Özden ve Tiyatrosu, Nurhan Damcıoğlu, Latif Doğan, Neşe Karaböcek.

Æ Yonca 2. Gençlik Konserleri saat 21.00 Atatürk Açıkhava Tiyatrosu, Yusuf Güney konseri.

Æ Ünlülerle İmzalı Sohbetler, saat 19.30 İzmir Sanat Bahçesi, Sancar Maruflu, Yaşar Örük, Okan Yüksel/Dünya Barış Günü ve İzmir.

Æ Orkide 8. Dünya Mutfakları Festivali 9 Eylül (Basmane) kapısı girişi. Hacivat-Karagöz ve Orta Oyunları, Faslı Şahane, Etiyopya Dans Grubu, Cabaret Show, Grup Mecaz.

Æ Tematik Sergi: İletişimin Serüveni, 2 Nolu Hol’de.

Æ Uluslararası Sanat Günleri, 3 Nolu Hol’de. Katılan ülkeler: Rusya, Ukrayna, Türkmenistan, Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan, Gürcistan, Azerbaycan, Saha Yakut, Moldova, Gagavuzyeri, KKTC, Türkiye, İsrail.

Resim Sergisi: 4 Aktör 1 Ressam Rolünde, İzmir Sanat Fuaye’de. Sergi sanatçıları: Mustafa Alabora, Müjdat Gezen, Yaman Tüzgeç, Savaş Dinçel.

Æ Fuar Çocuk Kulübü, saat 18.00 Tarih ve Sanat Müzesi Yanı (Çim Alan)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Pendikspor ve Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

Pendikspor ve Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title