Haberler

Eski Filistin Devlet Başkanı Arafat'ın Ölümü

Davanın savunma heyetinden Cabbar: "Şu ana kadar, Arafat'ın ölümüyle ilgili herhangi bir kişi ya da devleti suçlamadık"

Filistin'in eski Devlet Başkanı Yasir Arafat'ın "zehirlenerek öldürülmesiyle" ilgili Fransa'da görülen davada görev yapan savunma heyetinde yer alan Saad Cabbar, "Şu ana kadar, Arafat'ın ölümüyle ilgili herhangi bir kişi ya da devleti suçlamadık" dedi.

Cabbar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ellerinde bulunan belge ve delillerin, Arafat'ın radyoaktif polonyum maddesiyle zehirlenerek öldüğünü gösterdiğini belirterek, İsviçre'nin Lozan kentindeki Adli Tıp Enstitüsü'nün hazırladığı raporun ardından, Fransa yargısının vereceği kararı bekleyeceklerini söyledi.

"Şu ana kadar Arafat'ın ölümüyle ilgili herhangi bir kişi ya da devleti suçlamadık" diyen Cabbar, Fransız yargısının, Arafat'ın öldürüldüğünü kabul etmesi durumunda şüpheli ve tanıkları sorgulamaya başlayacağını belirtti.

Yasir Arafat, 11 Kasım 2004'te Paris'teki Percy Askeri Hastanesinde 75 yaşında vefat etmişti. Kıyafetlerinde yüksek oranda radyoaktif polonyum maddesine rastlanması üzerine Arafat'ın suikast sonucu öldürüldüğü yönündeki şüpheler artmıştı. Fransa'da görülen davada, savcının talebi üzerine Arafat'ın mezarının açılmasına karar verilmiş, İsviçreli bilim adamlarının yaptıkları incelemeler sonucu, Arafat'ın cesedinde ve mezarındaki toprakta radyoaktif polonyum elementine rastlandığı belirtilmişti. - Kahire

Kaynak: AA / Güncel

Yaser Arafat Filistin İsviçre Fransa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title