Haberler

Eşinin Katil Zanlısı, "Biz Namus İçin Yaşıyoruz"

Güncelleme:

Diyarbakır'da eşini 16 bıçak darbesiyle öldüren Vedat T., cinayeti ağır tahrik altında işlediğini ileri sürerek, "Biz namus için yaşıyoruz" dedi.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 15 Eylül 2013 tarihinde eşi Canan T.,'yi 16 yerinden bıçaklayarak öldüren katil zanlısı eş Vedat T, ilk duruşmasına çıktı.

Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık Vedat T, sanık ve mağdur avukatları katıldı. Duruşma iddianamenin okunması ve mahkeme heyetinin kabul etmesi ile başladı. Duruşmada savunma yapan Vedat T., komşuları tarafından eşinin kendisini aldattığının dile getirildiğini iddia ederek, bu durumu eşine sorduğunu, eşinin kendisine 'İftira atıyorlar' dediğini söyledi.

EŞİNİ 16 YERİNDEN BIÇAKLADIĞIMI MAHKEMEDE ÖĞRENDİM"


Eşinin sözlerine inandığını kaydeden Vedat T., savunmasında şunları söyledi:

"Ben eşime biz namusumuz ve şerefimiz için yaşıyoruz' dedim. Eşimle biraz tartıştıktan sonra benden boşanmak istedi. Gerekçesi olarak ta başka birini sevdiğini belirtti. Gece tartıştıktan sonra uyumadan önce bana 'Kendimi öldüreceğim' dedi. Sabah kalktığımda uyuyordu ona, 'Sen hala kendini öldürmedin mi?' diye sordum. Oda bana, 'Niye öldüreyim ki sevgilim gelecek seni öldürecek ve mutlu bir hayat yaşayacağız' diyerek tehdit etti. Kahvaltı yaptık bana 'Çocukları evden gönder' dedi. Çocuklarla dışarı çıkacaktım ki beni yine tehdit etti. Bende çocukları iterek dışarı çıkarttım. Tartıştık ve bana yatağımı göstererek 'Bu yatakta seni aldattım' dedi ve mutfağa kaçtı. Elini tuttum ve o sırada kendimi kaybettim. 10 dakika kadar sonra kendime geldim. Eşim ve ben kanlar içindeydik. O sırada polisi aradım 'eşimi bıçakladım' dedim. Bu sırada kapı çaldı ve kaynım bana 'ambulans çağırayım mı?' dedi. Bende çağır dedim. Sonrasında polisler geldi ve gözaltına alındım. Eşini 16 yerinden bıçakladığımı mahkemede öğrendim"

MÜŞTEKİ AVUKATI BATARAY; "HİÇBİR ŞEY 16 BIÇAK DARBESİNİ ANLATAMAZ"

Sanık Vedat T.'nin ardından söz alan müşteki avukatı Rahşan Bataray, çok vahim bir kadın cinayeti ile karşı karşıya olduklarını, ancak sanığını neredeyse kadının kendi kendini öldürdüğünü söyleyeceğini belirterek "hiçbir şey burada 16 bıçak darbesini anlatamaz. Otopsi raporuna göre çoğu bıçak darbesi iç kısımda çevrilmiş" dedi. Bataray, mahkemelerin kadın cinayetlerine ilişkin verdiği kararların kadın cinayetlerinin artmasında temel nedenler arasında olduğunu da dile getirdi.

Söz alan Cumhuriyet Savcısı, sunduğu mütalaasında, sanığın delilleri karartma şüphesi bulunduğundan tutukluluk halinin devamını talep etti. Mahkeme heyeti, Tanış'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 17 Şubat 2014 tarihine erteledi. Tutuklu sanık Vedat T., "Canavarca hisle ve veya eziyet çektirerek eşini öldürme" suçlaması ile yargılanıyor.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Diyarbakır Eylül Güncel Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title