Haberler

Erbil'de Bir Terör Saldırısı Önlendi

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Güvenlik Ajansı "Erbil kentinde bomba yüklü araçla düzenlenmek istenen bir terör saldırısının önlendiğini" açıkladı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Güvenlik Ajansı "Erbil kentinde bomba yüklü araçla düzenlenmek istenen bir terör saldırısının önlendiğini" açıkladı.

Güvenlik Ajansı'ndan yapılan açıklamada, IKBY asayiş birimlerinin düzenlediği baskında Kerkük'e bağlı Dubiz kazasında 3 Kasım 2015'te düzenlenen intihar saldırılarının 3 sorumlusunun yakalandığı belirtildi. Açıklamada aynı grubun Erbil kentinde de terör saldırısı düzenlemek üzere bomba yüklü bir araç hazırladığı kaydedildi.

Yakalanan 3 kişinin de terör örgütü DAEŞ üyesi oldukları ve suçlarını itiraf ettiği belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Teröristler, Kerkük'ün Havice kazasında bomba yapımı konusunda eğitilmiş ve intihar eylemi düzenlemek üzere Kerkük merkeze gönderilmişlerdir. Erbil'de patlatmak üzere bomba yüklü araç hazırlayan 3 kişi, eylemlerini gerçekleştirmeden asayiş güçleri tarafından tutulandılar. Bomba yüklü araçlar imha edilmiş ve terör saldırısı önlenmiştir."

Güvenlik Ajansı, DAEŞ üyesi oldukları iddiasıyla tutuklanan 3 kişinin itiraflarının yer aldığı video kaydını da paylaştı.  Kerkük Havice nüfusuna kayıtlı Casım Muhammed Atiyye (21), video kaydında 2014 yılında Havice'de DAEŞ'e katıldığını ve orada bomba eğitimi aldıktan sonra Kerkük'e gönderildiğini anlatarak, "Şehirdeki Ebu Huzeyfe adlı DAEŞ üyesi bana 19 bin dolar vererek bir araç almamı istedi. Ben de büyük bir araç alarak bomba yerleştirmek üzere başka birinin yanına götürdüm. Araca bombaları yerleştirdikten sonra eylemi gerçekleştirmek için yola çıktık. Fakat saldırıyı yapamadan asayiş güçleri tarafından tutuklandım" ifadelerini kullanıyor.

Tikrit nüfusuna kayıtlı DAEŞ üyesi Beşşar Muhammed Taif  (21) de 2015 yılında DAEŞ'e katıldığını belirterek, bombalı araç hazırlama eğitimi almak üzere Kerkük'e gönderildiğini, ancak herhangi bir eylem düzenleyemeden tutuklandığını açıklıyor. Kerkük Havice nüfusuna kayıtlı İhsan Ahmed Ali (38) ise Kerkük Üniversitesi'nde memur olduğunu ve 3 ay önce DAEŞ'e katıldığını ifade ediyor.

Kaynak: AA / Güncel

Kerkük Erbil Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title