Haberler

    Enerji Verimliliğini Tiyatro ile Öğreniyorlar

    'Aydınlık Bir Gelecek İçin Okullarda Enerji Verimliliği' projesi kapsamında okullarda ücretsiz olarak sahnelenen 'Aydınlık Bir Gelecek' adlı oyunla öğrencilerin doğal kaynakların korunması, geri dönüşüm ve elektrikli ev kazalarına karşı korunma konularında bilinçlendirilmesi hedefleniyor.

    'Aydınlık Bir Gelecek İçin Okullarda Enerji Verimliliği' projesi kapsamında okullarda ücretsiz olarak sahnelenen 'Aydınlık Bir Gelecek' adlı oyunla öğrencilerin doğal kaynakların korunması, geri dönüşüm ve elektrikli ev kazalarına karşı korunma konularında bilinçlendirilmesi hedefleniyor. 2012 yılında hayata geçen proje VİKO by Panasonic ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütülüyor.

    Projenin en önemli sürecini oluşturan VİKO by Panasonic Çocuk Tiyatrosu'nun sahnelediği ve konusu enerji verimliliği olan 'Aydınlık Bir Gelecek' isimli oyun İstanbul'da her gün bir okulda öğrencilere ücretsiz olarak sahneleniyor. Yaklaşık 4.5 yılda 400 bin ilkokul öğrencisine sahnelendi. 2020 yılına kadar 1 milyon öğrenciye ulaşılması hedefleniyor. Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte perdelerini ilk kez Tuzla ilçesi okullarında açacak olan tiyatro ekibi, bu yıl 100 bin öğrenciye ulaşma hedefi ile okullara doğru hareket etti. Yeni sezonun açılış seremonisine üst yönetimden Aysel Özaltınok, Hiroyuki Oka, Mutlu Kutlu ve diğer yöneticiler katıldı.

    Hedef 100 bin öğrenci

    Yeni sezonun açılışında VİKO Çocuk Tiyatrosu'na başarılar dilemek üzere gerçekleştirilen seremonide VİKO by Panasonic Pazarlama Direktörü Aysel Özaltınok şöyle konuştu:

    "Enerji verimliliği ve doğal kaynaklarımızın bilinçli kullanımı konusunda öğrenciler üzerinde kalıcı bir bilinç kazandırmayı hedefleyen projemizle, aynı zamanda İstanbul'daki ilk ve ortaokulların enerji tüketiminde ölçülebilir oranlarda bir azalma gerçekleşmesine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Okullarda gerçekleştirilen proje uygulamalarının pekişmesi için farkındalık afişleri ve elektrik anahtarları üzerine 'gereksizse kapat, geleceği aydınlat' uyarı yazısı asılıyor. Her öğretim yılı sonunda ise projeye katılan okullar arasında düzenlediğimiz ve 4 yılda yüzlerce okulun dahil olduğu yarışmamız ile de enerji verimliliği konusunda örnek uygulamalar gerçekleştirilen okulları ödüllendiriyor, diğer okulların da bu konuda özendirilmesini sağlamak istiyoruz. Projemizin belki de en önemli sürecini oluşturan çocuk tiyatromuz bu yıl 100 bin öğrenciye ulaşmak üzere perdelerini açıyor, ekibimize başarılar diliyorum."

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Milli Eğitim Müdürlüğü Panasonic İstanbul Tuzla Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title